~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Monday, December 27, 2010

Long Overdue : 2 Petang Di Rumah Cik Kiah

Early December I attended a potluck lunch gathering at my friends' lovely home in Ampang Hilir. An all girl gathering , all St. Marians & we're here to celebrate Normi's birthday & Fifi's home coming.


Tuan rumah requested for us all to wear a jubah.....don't ask me why but I did come in one anyway.

Daughters & Mums

When I arrived most friends were there already , taking a shot at the snooker table.......that's me with tuan rumah , Datin Seri Shahrul Zakiah aka Zack aka Zakiah aka Kiah to us all. A very humble & down to earth person.

Masing-masing datang bawak lauk & dessert..........

..........susun atas meja.

Kak Aida bawa Ikan Tauchoo with loads of chili padi! I brought Sambal Udang Petai. It took me driving from one place to another to get those petais. Selalunya I beli kat Giant BA but since the day before I've been petai hunting. Kat Giant BA tak de stock. Udang pun tak de. I pergi ke Giant Setiawangsa pun tak de petai & udang size besar yang I nak. On the day itself I keluar rumah awal sikit to try my luck kat Giant BA lagi sekali. Hahhhhhhh......nasib baik ada udang tapi petai elek pocik! I brought everything with me coz I planned to do my cooking at my parents' place. Jalan-jalan cari petai to UK Perdana - Tesco Ampang - Syarikat Mariam (Taman Nirwana) then to Hero.......Finally jumpa kat Hero......memang my hero. Call Kak Aida told her about my petai search.......dia cakap buat sambal udang je kalau tak dapat petai..........

From left : Normi - Lyna - Intan - Zack

Kak Aida - Me & Roy

Syok makan ramai-ramai sambil borak-borak..........best best best sesekali jumpa kengkawan macam ni.


Hahhhh.......aktiviti lepas makan,,,,,,,yang I paling malas sekali. Ni pun jenuh disuruh baru I masuk bilik karaoke.........nyanyi selagu.


Normi yang layan karaoke dari awal sampai balik.......


......dengan Sara & Yna.......Bob tukang masuk-kan lagu.......nyanyi tak jugak.....hehehe!


Cik Kiah dan kengkawan tengah dok siap-siapkan kek for Normi & Fifi.


An ice-cream cake for Fifi from few friends & a house warming gift from me to Fifi.


Among us chipped-in to get this Pool Table Birthday Cake & a gift for Normi.


Sambil lepak-lepak , I gave my girlfriends small kitchen frames with assorted pictures , suruh diaorang pilih mana diaorang nak.


Ni Shiema , she gave us all a mug.


Posing around the house.........

Kawan I si Intan ni memang hantu kopek........hahaha.......asyik nak menggigit kopek orang je kerja dia......hehehe!

A group pic of the gang.......eerrrr.......sorang dah kepanasan.


More group pics.........


2 days after the above gathering , Zack invited us again to lepak-lepak at her home. Tak de occasion apa-apa pun just bawak anak-anak for a swim , makan-makan.......that's it.


The kids had loads of fun swimming & playing water guns in the pool.


Us mums pun , syok borak-borak & yes.....makan-makan....THEN......ten ten ten........tunggu , tunggu , tunggu......gwa story sat lagi.....it became the hot & numero uno topic of the day between us.......


Lepas swimming & makan-makan kat pool , the kids lepak kat karaoke. Melalak non-stop.....macam-macam lagu diaorang nyanyi.


Emak-emak pulak tukar station , masuk berborak dalam rumah pulak.


Penat menyanyi........depa makan.


Kita pun penat berbual.........makan , makan lagi.


They boys took their shots at the snooker table.......


While we headed to the gym.......a big & complete with all sorts of hi-tech equipments.


Hoooooo......kalau Adriel nampak bola hijau besar ni........harus I kena beli dari Cik Kiah bawak balik!


Alamak depa nak menari poco-poco pulak......seriously I blurr when it comes to poco-poco. I know that I can dance. Tarian-tarian lain I senang catch-up tapi memang I sendiri hairan , sebab apa when it comes to poco-poco I can never remember the form......asyik salah hala , orang ke depan......I ke kanan,,,,bukan ke belakang.....memang haru.


So for today , Buk Aida lah yang jadi kepala poco-poco........


Penat......penat.....penat......lepak kat luar gym kejap.....


Hmmmmm......bila dah berhenti , tak kan sambung balik laa jawap-nye......hehehe!


Makan round ke-3......


Sementara tu.........kita buat lawatan ke butik Cik Kiah..........


Beg LV , kasut LV........dan jenama lain-lain lagi,,,,,,,yang penting semua ori OK,,,,,not triple A one aaaa......


All of us try kasut Cik Kiah.....ehhh.....rasanya kaki I saiz Cinderella.......size 4-5.....tapi muat pulak bila pakai kasut mahal Cik Kiah ni....hehehe!


Hahaha.......Si Lyna ni memang joker betul laa......siap eksyen macam yo yo ooo je keluar shopping dari designer boutique.....I dengan Cik Kiah dah tak tahan ketawa tengok kan gelagat Lyna. Yang best tu , Kak Aida layan je ambik gambor......


Zack - Lyna - Rima - Fifi - Aida - Shiema


A note for me : Hari ni tengah dok seronok with my friends , we got to know that one of our friend (yang dalam group kita) , buat invitation via FB to celebrate Kak Aida & Lyna's birthday kat rumah seorang lagi kengkawan kita jugak. Yang best-nya , Kak Aida tuan punya diri yang nak di-rai belum dapat invitation tapi event organizer dah letak satu date and was asking invited guests if they're OK with it or not. Yang lagi best tu.......event organizer & tuan rumah (both are my friends dalam group haru-biru St Marians ni)......depa nak buat birthday Kak Aida tapi tak invite I yang semua dalam group St Mary's tahu that me & Kak Aida memang rapat. Sama jugak hal dengan Shiema......semua tahu yang dia memang rapat dengan Lyna tapi tak dijemput jugak. Pendek kata , semua kengkawan dalam list dijemput except for me & Shiema. Apa motif , I don't know. Setahu I , I don't have any problems with tuan rumah coz she's a very very good friend of mine & kami memang dah lama dalam group. Setahu I jugak , I tak de masalah dengan event organizer walaupun dia baru tahun ni join group kita yang dah exist sejak bertahun-tahun tanpa masalah palat macam ni. Hmmmmmm........tak jemput tak pe lah....tak jadi kudis pun......itu hak depa. Tapi yang I kesal.....sebelum ni,,,,,,semua dalam group harmony cuma lately,,,,,,,,,keharmonian sudah kedengaran sumbang.......

No comments:

Post a Comment