~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Friday, January 28, 2011

Birthday Kak Aida

Last Sunday , January 23rd was Kak Aida's birthday yang ke......14 hehehe! It was a last minute invitation from Kak Aida to us all but the birthday party was filled with fun & laughter.


Birthday Girl : Aida Nasution


Date : 23rd January 2011

Time : 4pm


Venue : PappaRich , Nihonkan Club , Jalan Ampang


Theme : White



The invitation was at 4pm but I came 30 minutes earlier. Ingat nak tolong-tolong tapi Super Aida dah beres-kan semua-nya. Dari gifts sampai ke belon , semua dia buat sendiri , dia gantung sendiri. Kak Aida kata mulanya tak de plan nak buat party pun , ingat nak invite a small group of friends for makan-makan,,,,,,,tapi bila tengok phonebook dia rasa macam ramai pulak yang nak dijemput. She waited for the green light dari hubby aka Finance Minister and a day before party baru dapat green light to proceed with the party.


Bila semua preparations dah siap........we ordered our food. Makan dulu sebelum guests sampai.


I had Iced Detox Honey Lemon Tea........hmmm........sedap & refreshing. But.....later - later gwa story....


Makan dengan shades....takut itu kuah kari ayam terpercik masuk mata ye sis.....hehehe!


I had curry mee & otak-otak......


Tengah-tengah syok makan , ex-boss Kak Aida sampai. Lama tak jumpa Tuan Haji Razali. I panggil dia Che' Razali je. He is a Tuan Haji tapi kepala best! Ni dah ada ura-ura nak pergi makan kat Tony Roma's dengan Tuan Haji.....berehhhhhhhh.....


Lepas makan , guests pun dah ramai datang..........mingling time! Kak Aida with Bob , me with King.


This is Kak Aida laa.......tak boleh lari......birthday dia tapi dia jugak yang jadi MC of the day. Sempat wrap hadiah untuk lucky draw lagi.....




Boleh kata most of us dapat hadiah.....I like!


In between MC-ing,,,,,Kak Aida managed to spend time with family & friends.


Antara guests yang attended the party.......


Makan......order je,,,,,hari ni Kak Aida bayar....hehehe!


Hmmmm.....ada show.....ada show.....


A duo performance by Iqbal *anak Kak Aida on guitar* & Arif *anak Shiema on vocals*


Tengah duduk sembang-sembang , I thought of singing a song for Kak Aida. I took Iqbal's kapok guitar and softly jammed a song. I quickly run through the chords with Iqbal and surprised Kak Aida with a song from me...........surprise ke sis???? Hahaha......dia dah tahu dah I nak nyanyi bila tengok I dok cari chord lagu dengan Iqbal....


Hehehe.......sebab memang tak de plan nak nyanyi......maka tak de laa PA System yang sesuai , mike stand pun tak de.....So , kena laa birthday girl pegang-kan microphone sebab si penyanyi nak main gitar.....huhuhu! I sang one of my favourite song , Radja's "Aku Ada Kerna Kau Ada".....ada yang mendengar sebak......yang nyanyi pun sebak........uwaaaaaaaaa......sebak sebab apa tak tahu laa.....kot sebab-kan tak tahan dengar my singing yang berkarat , hehehe! As for me , I sebak sebab......Kak Aida was there dari dulu sampai sekarang........hahhhhhh......satu friendship yang sangat lama , 25 years.


Then cake cutting time!


Happy Birthday Sis......I Love You and you must love me.....hehehe!


Kak Aida jugak yang kena potong-potong-kan kek tu for us,,,,,,memang manja terlajak kitaorang tau....semua birthday girl buat sendiri. Cepat pulak tu......


Kak Aida with her guests.....



Kak Aida with the usual suspect! Balik-balik muka tu jugak.....habis,,,,,dah boleh get along......what to do.


Kak Aida with Abang Syed.....


Group photo sebelum pulang........


A note for me : February is coming.......hmmmm......ahh , one more thing,,,,,,as a result of me drinking 2 glasses of Iced Detox Honey Lemon Tea , malam dalam pukul 11pm I ke toilet to poo poo , sakit perut. 2 -3 kali jugak laa berulang-alik ke toilet. Aduiiiiiiii!

1 comment:

  1. Teringin nk dengar suara kak rima, sbb x ingat atau tak pernah dengar :P
    Tp Klu lakonan rasa ingat2 lupa..maklumla dulu masih kecik lagi.

    ReplyDelete