~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Thursday, January 13, 2011

Perlis Job : Day 4 - A Wedding Before Going Home

Long Overdue : 18th December 2010


Dengan mata yang kelat........bangun jugak........dalam kereta tak boleh nak tidur pulak.

Sampai Kepala Batas , jumpa Kak Siti & minta tolong officials bawak me & Kak Siti ke stesen teksi Alor Setar. Nak naik teksi ke Kulim. One of our student's getting married and since we're in the 'area' , pergi laa merai-kan pengantin :-)


Baru dalam 10 minit perjalanan , teksi yang kita naik tu berbunyi-bunyi and the taxi driver decided to call his friend,,,,,tukar teksi. Sementara tunggu teksi baru sampai.......we had breakfast dulu. Interesting , karipap 4 segi.....also had roti bom.

Sepanjang perjalanan ke Taman Selasih , Kulim.........tidur. Taxi driver guna jalan lama to save on toll. Cost us RM100. Lama jugak , 2 jam rasanya. Masa sampai tetamu tak ramai lagi , so boleh laa bergambor dengan Pe--la--min....hehehe!


Skodeng bilik pengantin........the theme was silver & black & white........

Hmmmm.....orang tak ramai lagi,,,,,,,kita makan dulu!

Then we made our way to rumah bapa sedara Elin , pengantin bersiap kat sana.

OK , we took photos first with the pengantin , sat lagi tak payah nak rebut-rebut.

Bila pengantin dah siap , pengantin perempuan naik satu kereta dengan me & Kak Siti. Jadi escort bawak pengantin ke rumah mak dia di Taman Selasih. Bila sampai......tunggu rombongan pengantin lelaki , dari Johore........uuuuuuuuu......spooky spooky.........I live with one and I have experience with his family , relatives & culture..........so the opposite of mine. I'm sure not all Johoreans are like 'my Johoreans' *wink*

Bunga pahar.......left from groom , right from bride.

Sirih Junjung.......left from groom , right from bride.

Lauk pengantin yang pengantin tak dapat jamah.......ending-nya it's for orang-orang kat dapur jugak.

I mintak tolong my nephew Zed *anak my BIL Kadir* to help me get a cab from Kulim to Kepala Batas. He gave me a number & I called. Cost me RM130 from Kulim to Kepala Batas ikut highway + toll.

Our flight pukul 9pm-ish........sampai airport,,,,,,SU---NYI.....SE---PI. Tak ramai passengers.

Then we had dinner........at the airport's cafe. I ordered chicken burger. Unique , depa letak bawang goreng laaa dalam burger chek. Tengah dok makan , datang seorang kawan...........borak-borak. Siapakah kawan itu?

It's the shy Dr Fazly. He---is---so---sopan santun & soft spoken. The last time I met him was at a New Year's Eve party kat Mines Resort rasanya. He was one of the judges for Miss Tourism International , tak ingat tahun apa. Masa tu me & MP duduk satu table dengan parents Dr Fazly. Made my day when he told me that I look the same *perasan kejap* & masa dia kecik,,,,,read again OK,,,,,,masa dia kecik.....dia beli my album! He said that he was a fan....huhuhu! Nice wrap-up to my trip to Perlis. Is he a Dr? Yes he is,,,,,and I know the story.


Masa check in , ground staff told me that my ticket is a warrant ticket. The Air Asia staff explained to me kalau ada status warrant ticket , we'll get a meal on board. After we take-off flight attendant checked my ticket & I was given an in-flight meal. Nasi Lemak lauk Ayam & drinks. Masa pergi hari tu , ada flight-attendant tanya in general.......who has warrant tickets. Mana laa I tahu , tengok jugak kat ticket tapi tak de chop or sebut apa-apa pun. Yang pasti pihak universiti yang beli-kan ticket-ticket kapal terbang judges to fly with Air Asia. Not many passengers yang ada warrant ticket ni and if so , tempat duduk selalunya dapat kat depan-depan. Selalunya. Sebab senang nak serve food.

I'm sure cabin crew ada dapat nama passengers or bilangan passengers yang ada status warrant ticket ni sebab diaorang nak kena panas-kan makanan before serving. How come depa tak tahu that me & Kak Siti is one of them? Kalau food ada balance 2 packs , naturally ada 2 lagi passengers yang tak dapat makanan. They don't bother asking , assuming that all passengers know. This is my second time flying with Air Asia.......hello , I don't know apa service yang ada & apa yang tak ada. Flight attendants should have advised us yang blur ni. Since we didn't know that we were entitled to get an on board meal.......so tak kisah lah.

Since I duduk rather in-front & Air Asia tak de kain tirai macam MAS,,,,,,,lepas cabin crew serve mereka-mereka yang tahu status warrant ticket mereka.........I saw flight attendants in-charge MA---KAN. 2 orang dok makan kat dapur kapal terbang tu. Hmmmm......that's my food....that's Kak Siti's food.....hmmmm........sekian. Lesson learned. Next time I tahu laa.....

1 comment:

  1. wah2... best nyer bt keje sambil jln2 ye

    psl warrant ticket tuh,selalunyer kalu kejer gomen mmg dpt warrant ticket,kire dpt skit keistimewaan la kalu nk air asia or MAS...

    ReplyDelete