~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Monday, January 31, 2011

Poco - Poco At Z's

Yaa..........me doing poco-poco,,,,,,alamak memang fail! Tapi for the sake of fun with my friends , join jugak sessi poco-poco ni even though I personally kureng bab poco-poco. This is not a matter of I see poco-poco as tak de class or anything tapi otak memang payah nak cope dengan langkah tari-nya. You give me latin , you give me disco dancing , you give me cha-cha ke , twist ke , tarian melayu ke , even hip-hop sekali pun.......Insya'allah , no problem. Boleh easily catch up with the steps but I simply do not know why it's difficult for me to process poco-poco. Boleh laa ikut,,,,,tak laa bebal sangat tapi.......hmmmmmm.........maybe it's because I can't see the beauty in the dance just yet , so my mind pun sealiran with body movements.

I've seen a group of middle aged women , pakai baju kurung & baju fesyen-fesyen kelawar tu,,,,gasak menari steps poco-poco kat dalam disco years back. Kat disco tu the show band main lagu-lagu Inggeris top 40's. Ada lagu Bon Jovi and all but depa selamba kodok je bantai menari dalam barisan , semua lagu guna steps poco-poco. Tak salah,,,,,,but it was a turn off for me.


OK lah.......enough of my misery with Poco-poco , I je yang tak berapa nak pergi dengan poco-poco ni tapi I know ramai ibu-ibu , bapak-bapak di luar sana yang amat menyenangi akan poco-poco.....hehehe! Ampun ya....Owh yes,,,,,we took this pic kat Alexis *GE Mall* , after that we headed to Z's.


Started with poco-poco & ended with some stretching.....1 hour of tarian tonggang terbalik , orang ke depan , kita ke belakang......almost berlanggar with each other.....it was hilarious & full of fun!


The gang after poco-poco......pancet! Hehehe!


Hmmmm.....Jaq datang rumah Zakiah malam tu sebab hubby Zakiah ada group bikers. Jaq ni kaki motor jugak. I kenal dia tapi dia tak kenal I laa.....and.....I don't see the need of me to tell her who I am. Tak perlu. To me , kalau orang kenal I as Rima Rashidi , OK. Kalau tak kenal,,,,,I OK je. Tak jadi kudis pun kalau orang tak kenal Rima Rashidi....duhhhh! Tapi tu lah , ada some celebrities yang sezaman dengan I make it a big deal. Most are still living in denial , masih nak nyanyi walauponnnnn......masih nak dikenali sebagai Artis......aiyoooo! Bukan je dah suam kuku,,,,,,dah tak de tempat dalam industri pun.......but live style masih nak macam zaman depa popular dulu. Artis sekarang ber-botox , depa pun ikut botox jugak,,,,,,Why? sebab nak ikut 'arus artis'. Dah tu muka jadi sembab tak tentu pasal. Kadang tu rasanya muka depa tak perlu botox pun tapi sebab 'artis' buat , depa pun nak buat. Muka dulu lawa-lawa dah jadi jendul macam flower-horn. Mengong.

I ingat dulu masa I umur belasan tahun,,,,,,,time tu perfume Poison by Christian Dior tengah popular. Boleh kata semua artis wanita masa tu pakai Poison. Dah semua bau sepasang. To me , my time dah lepas......I've had my time and I choose not to go back to fame & popularity. Am blessed with a much better life now. Alhamdulillah.


Jacq & Jillsss......


Lepas poco-poco.....ada sessi tengok kain. Tengok je ke???? Z baru balik dari Surabaya the day before so we got to take an exclusive peek at the kain-kain sebelum Z letak kat kedai dia. From lace to batik to cotton to kain yang ada batu-batu/sequins....semua ada. I terjebak beli sampai 3 pasang kain. I bought 2 fully sequined & beaded materials suitable for jubah or kurung & a colourful satin suitable for kurung. Hmmmmm........mesti MP ngomel nanti nih.....

3 comments:

  1. hi kak rima,

    saya nk ucap terima kasih byk2 kat akak sbb introdude dr menjit. anak saya 3 tahun, semalam first experience dgn dentist,alhamdulilah dia tak rasa takut... lepas ni saya akan teruskan jumpa dgn dr menjit. thanks kak rima..

    ~~~lynnn...

    ReplyDelete
  2. Rima, gambar u dengan Jac nampak macam u dah kurus sikit. Betul ke?

    ReplyDelete
  3. u're so funny esp tht flower horn part... nw reading ur blog is like a ritual for me... LOL

    ReplyDelete