~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Friday, April 8, 2011

Birthday Kak Ram

Tak habis lagi cerita birthday.....hehehe! Jangan marah aaa....nak buat macam mana dah birthday deme-deme ni jatuh dekat-dekat laa pulak. Last March 25th was Kak Ram's birthday. Dari last week dah buat janji nak meet up for makan-makan lagi kat klinik Dr Ashar.


Birthday Kak Ram falls on a Friday & I made this Cheese Cake on Thursday nite. Kali ni I guna 4 buku cream cheese.......hehehe!


Earlier in the morning I went to Giant Taman Permata with my girlfriend Liza. Nak beli buah-buah sikit sebab Liza nak buat rojak buah untuk makan-makan hari ni. Ternampak pulak Ikan Pekasam.......apa lagi , I borong dalam 10 paket Ikan Pekasam tu....gelak besar si Liza tengok I borong Ikan Pekasam banyak-banyak macam tu....lepas tu apa lagi , borong petai pulak laa.....

We've decided to have lunch at Liza's house and later have dessert kat klinik Dr A. Kisahnya kat hospital ada buat makan-makan jugak to celebrate birthday staff-staff diaorang. Sampai rumah Liza , I pun masak Ikan Pakasam Petai......Liza pulak sibuk buat kuah rojak ala-Thai , guna cili kering & udang geragau......pedas & manis & sedap!


Almost 3pm baru sampai klinik Dr A......semua dah kekenyangan but still ada spare room for dessert.....


Sebenarnya loyang yang I guna ni besar and kalau I guna sukatan 2 buku cream cheese , jadi nipis. So I doubled up everything. Cis Bedebah! *wink*


Satu klinik Dr A ni suka cheese cake dari Dr A sampai ke staff-staff dia , semua kaki cheese cake.....so naturally , making a cheese cake was an easy decision....hehehe!


Verdict from Kak Ram & Linda & Liza.....the cheese cake was good to eat.......ni first time I buat & kasi non-family jamah......lega bila depa kata OK.
Justify Full
Align Center

Balance of the cake & rojak buah Kak Ram suruh tapau-kan for Dr A coz it's his favourite too.....earlier Kak Ram dapat sms from Dr A suruh tapau-kan lauk for him coz he'll be coming over later. By now Dr A pun dah tahu dah aktiviti kita-kita bila dia tak de kat klinik...hehehe! Tapi kesian laa kat Dr A sebab hari ni tak de lauk laa pulak. Anyways , tapau-kan apa yang ada , cheese cake I simpan dalam fridge & wrote him a note......from me & Liza.


Am happy making others happy......priceless.

A note for me : Dalam dok gembira celebrate birthday Kak Ram , berbunyi pulak my alarm kat phone. A reminder for me that March 25th pun hari semua warga Hospital Ampang Puteri & pesakit-pesakit kehilangan Dr Haliza dan sahabat baiknya Dr Amin Tai. Still dearly missed. Al-Fatihah.

No comments:

Post a Comment