~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Saturday, May 14, 2011

Moh Makan....

Cuak nak post sebab post yang hilang belum lagi di-restore balik. Ramai yang mengarok kat blogger sebab for some bloggers they've lost their posts since Thursday lagi. Blogger team said depa ada back-up post-post by bloggers and will restore them back within the week. Wait and see lah.....

Despite being busy in April. I managed to find time to go jalan-jalan cari makan. Busy tapi kena isi perut maaaaaaa........


Pada suatu hari,,,,,,,,ada kesempatan untuk pergi makan durian dengan staff Dr Ashar , Kak Ram & Linda. Went to pick them up at Ampang Puteri and off we went to Pandan Jaya.


Kat sini macam-macam jenis durian ada.....Dari Musang King , D24 to durian Pahang & durian kampung......semua ada.


Kak Ram yang teringin sangat nak makan durian ni. Dalam kereta tak sabar-sabar nak makan sampai I nak bawak kereta pun tak senang....hehehe! Sampai je warong durian kat tepi jalan besar tu,,,,,,,pilih-pilih & terus Kak Ram ngap the durians!


Hmmmmmmm........so creamy & yummy.


Look at that babe.......kuning & isi tebal siol. I like like like.....Kak Ram yang tak sabar-sabar sangat nak makan durian tu , ended with only 6 ulas je! Alamak......tak gerek aaa....Kak Ram tengok I dengan Linda makan , dia rasa nak termuntah....hahaha! I had 13 ulas & paling banyak si Linda.....24 ulas! Bruppppp!



Pada satu hari yang lain......pergi makan kat Dagang Avenue , as it's just bersebelahan dengan Galaxy where my studio is.......Ada satu gerai kat sini yang jual Pecel Lele. It was good.



Pada satu malam.......MP tak de kat rumah, dia ada business meeting,,,,,meaning movie time for me & Yna. Kalau MP ada , memang tak de chan nak tengok dvd kat tv hall ni. Apa lagi,,,,,I pun order pizza laa untuk dinner anak-beranak.....



Pada satu malam yang lain pulak......I asked MP to take us for dinner ke Uptown Damansara. Lama tak datang area sini. Dulu zaman courting , selalu makan sini. Jauh sikit dari KL....hehhee!


Sekarang ni kena laa bawak anak-anak sekali.......introduced them to hawkers food.


Char Kuey Teow for Yna & Fried Kuey Teow for me & MP. Mesti dari gerai Henry.


Ni sotong kangkung favourite I , mana-mana pergi pun.......for me sotong kangkung kat sini ialah yang tersedap for me. Masa mengandung Yna , I traveled all the way from Ampang to Uptown ni just to tapau this sotong kangkung. MP suka the rojak buah from the same gerai as well. Lupa pulak nak snap gambor gerai tu tapi it's a middle age Chinese couple running the sotong kangkung gerai......depan gerai mesti depa gantung sotong-sotong & kangkung,,,,,tak susah cari.


Another favourite to eat here , oyster omelette & fishball soup.



Pada satu petang......me & Kak Siti habis kelas agak lewat petang. Tak makan apa-apa dari pagi sebab kelas back to back. Lepas habis kelas , we went for a late lunch kat gerai Commando Kiosk , it's a stretch of small gerai-s situated just next to Dagang Avenue.


Specialty gerai ni is its Asam Pedas. Kak Siti had Asam Pedas Tetel & I had Asam Pedas Ikan Jenahak. Kat sini hanya ada Asam Pedas sahaja.


The asam pedas set comes with sambal belacan & ulam + telur asin + sayur kobis goreng. Kalau nak telur dadar , that is in the side order menu. Harga set Asam Pedas that we ordered was RM8. Kalau set Ikan Pari is RM7.....say around RM7 - RM10 per set or dish. The asam pedas here is OK to my taste coz it's not too sour or too salty or too sweet. Just nice sebab I boleh rasa manis.....kalau asam pedas tak manis , hmmm....kureng for me.


If you have any warung or places to makan around the Ampang-Taman Dagang area or Hulu Kelang-Keramat area yang boleh I cuba.....would love to try. Dah boring dah makan-makan kat my regular route :-(

1 comment:

  1. kt mana2 blog pun kalu psl mkn2 mmg best hehehe... suke tgk post akak psl mkn2 nih, lg2 masa yg kt durian tuh hehehe...
    tp lama dh tak tgk akak bt post psl msk2 heheheh... maklum lah skrg dh bz ek kak

    ReplyDelete