~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Saturday, June 4, 2011

HatYai Trip : Day 1

Today is Saturday 4th , a packed day for me. Dah seminggu dah balik dari HatYai , tak sempat nak update blog coz memang banyak kerja sangat-sangat kat studio. Pagi tadi ada kelas kat studio , then rush to a student's wedding kat Keramat with my students then rush to send Yna to Great Eastern Mall for a dance show. Badan & mata memang dah tak larat dah tapi sementara dok layan semifinal AF ni,,,,,,,,I slowly uploaded photos to my drafs............ni mula tulis sikit-sikit. Layan gambar laa ekk.....seriously tak larat nak mengarang......There'll be 3 parts for me to write for this HatYai trip.....hmmmm.......will try my best to update as fast as I possibly can :-)

Sebetulnya me & my vocal students ke HatYai ni ikut program KEMBARA ILMU & BUDAYA RENTAS SEMPADAN dengan budak-budak Sekolah Menengah Agama Simpang 5 , Sungai Besar , Selangor anjuran DBP & KTMB. Cikgu Siti Hajar dijemput untuk bagi vocal talk to the kids on the train from KL to HatYai!


This was last Friday 27th May, we're at the Sri Rampai LRT Station. First time cuba naik train kat sini. It was a last minute decision pun. Mulanya MP nak hantar ke KL Central but I told MP,,,,why don't we take the train , cepat & tak jam & dekat dengan our area pun. Very convenient for us. MP agreed.


Yna dah 2-3 kali naik LRT but she was so excited still........


It was Adriel's first time on the LRT.....tak boleh duduk diam!




My duty is to gather my entourage and make sure they have everything needed for the trip. Our train will depart at 9pm but we have to be at KL Central by 7pm. So our meeting point was at McDonald's KL Central.




I took Yna along with me to HatYai and this will be her first time naik keretapi. As for me pulak , the last time I naik KTMB was to Ipoh in 1995.

Justify Full
OK,,,,,,finally time to go. Jenoh jugak nak tipu Adriel......dia tahu nak kena tinggal. So sad nak tinggal Adriel , I tak cakap bye-bye pun , I just kissed him and let him follow MP leaving our pack.


Another pic before boarding.


Entah lah.....tak tahu ni coach kelas berapa tapi tak lama lepas departure ada 'stewardess' datang kasi food & drinks.


Lepas dinner , program yang diatur atas keretapi pun bermula. Me , Cikgu Siti & our students jamming 1 lagu. Best.


Tak de pulak gambar our entourage tengah menyanyi dalam keretapi ni,,,,,sebelum midnight sessi dengan Cikgu Siti selesai but the kids sambung buat aktiviti lain.


Ni budak-budak I. Depa gasak dok lepak & menyanyi kat luar coach.......


At around 3am......everyone decided to rest and sleep. Tadi push-off pun delay. Departed from KL around 10:30pm-ish. And........the journey from KL to HatYai took more or less 14 hours! Naik flight dah sampai London siol.....Yna was not comfortable. She can hardly sleep sebab the coach lights were on. For safety reasons they can't switch off the lights. Yna was tossing & turning & grumbling.......seriously , she wasn't comfortable. Well , I wasn't too. Can't sleep with the lights on right above my face. 14 jam beb........dekat pukul 6 pagi baru lah mata ni nak terlelap 100% , all night tidur-tidur ayam je.

Sebelum tidur , I jalan-jalan by myself dari satu gerabak ke satu gerabak. Lalu gerabak yang ada tempat tidur......ada yang just pakai langsir untuk tutup katil double decker masing-masing but it was very close between one bed and the other. Koc ni sunyi tak macam kat koc I duduk. Yang tak larat kat koc berkatil ni was the 'sound of music'........yaa betul........dengkuran yang bersahut-sahutan......

Jalan-jalan lagi , ada cabin.......tapi tak banyak......tak tahu lah macam mana rupa kat dalam dia. Then jalan-jalan lagi jumpa cafe. Cafe dia OK. Food , drinks & snacks punya selection was OK. Ada seats at the cafe kalau nak makan & minum while having a chat kat situ. Jalan-jalan lagi.....jumpa lagi satu jenis koc. Tempat duduk dia tak macam kat tempat I duduk. Seat dia keras sikit aaaa dari seats at my coach.......tapi penuh.

Ada lagi satu koc ni , it's an event coach. Tempat duduk dia selesa.....luas.....siap ada karaoke & lampu disco lagi. Pada mulanya.....we were being promised the event coach,,,,,tapi atas sebab-sebab technical yang tidak dapat dielak-kan........tak dapat. Marah jugak mulanya sebab we paid & was being promised the event coach,,,,,tapi,,,,,bila dah round-round keretapi tadi......I realized that my seat wasn't that bad compared to some others on board.....tak pe lah,,,,,tak de rezeki nak naik the event coach , so the next best thing to do is to make the best out of this unpredictable situation.


Morning comes.........



Ni lah destinasi tujuan boleh kata my entire coach bila pagi tiba.......tak payah bayang lah aroma-nye ye......ngeri.


Budak-budak ni segar sokmo.........ni satu bagus-nye bila travel dengan people that's much younger than you are......you tend to absorb their energy! Walaupun tak cukup tidur.......I'm up and still able to walk & sing with them.

Pagi ni breakfast Nasi Lemak......I tak makan , coz cuak nanti buatnya nak 'membuang'......oooooooooooo nightmare........tak pe lah......I tunggu sampai Padang Besar nanti baru makan.


********* sambung bila sampai kat Padang Besar nanti *********

1 comment:

  1. mcm seronok je kan naik keretapi tuh... saya tak penah pun try journey mana ngn keretapi... kalu komuter n train tu penah la hehehe...

    ada membe2 ckp seronok naik keretapi sbb blh tgk pemandangan yg mcm2...

    ReplyDelete