~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Wednesday, July 13, 2011

Puasa 1 Sya'aban

Alhamdulillah , 1 Sya'aban baru ni dapat buat puasa sunat. Alhamdulillah jugak Yna nak puasa sama dengan I.....so ada kawan :-)


Earlier stunt kejap ke Carrefour......beli barang-barang untuk nak masak.


At home.......I wanna speed up my time in the kitchen but I know that little Adriel will not do me justice. Dia pun nanti sibuk nak masak kat dapur jugak. What I did was , I put him to work....hehehe!


When I was in Lawin , Grik baru-baru ni......I ada beli some DIY batik art. I made Yna teman-kan si kenit buat batik painting ni. It's a fun activity to kill time.


And of course.......I made them do the paintings outside of the house.....tak kisah lah nak paint macam mana pun.....janji dalam rumah tak berkecah & janji tak kacau I kat dapur. Nice!


While the kids were having their time outside with the batik art......I cepat-cepat masak. Yna teringin nak makan lemak ketam. So my super fast but tasty *to my tekak laa* way would be.....jeng jeng jeng......In goes some crabs in the pot. Then in goes 2 packets of Lemak Cili Api paste and some water......heat on.


In goes some serai & daun kunyit......then I tambah hirisan daun kunyit.


At this point.......I added some turmeric powder + salt & sugar to taste.....Then sekotak santan.


Lastly , some sweet cherry tomatoes & cili api.........


Siap suda lemak ketam aku bah.....nyum nyum nyum!


Next I masak stir fry brocolli with prawns. Ni very easy. I tumis some chopped garlic with EVOO....in goes brocolli with just a bit of water , splashed some fish sauce , add prawns and that's it. Next I made my favourite ikan pekasam with petai. Bought the pekasam when I was in Grik.....



Just in time lauk untuk break-fast siap I masak........lukisan batik anak-anak I pun siap jugak. Sweet.


Masa kat Grik hari tu,,,,,,,I bought these. It's a bird's nest drink. Actually masa kat Grik , I ikut Kak Siti kelolakan siri pencarian bakat-bakat Felda. Walaupun I bukan anak Felda tapi I pergi as guest jugde. Tu yang dapat lah jugak I sampai ke Felda Lawin Selatan. 4 hari kat sana. Macam-macam aktiviti yang dijalankan oleh GWGF (Gabungan Wawasan Generasi Felda). On top of that ada jualan-jualan kat situ. These bird's nest drink caught my eyes. Masa tu ada 3 setengah dozen minuman ni up for sale. I tanya ada lagi stock ke tak.....katanya dah tak de....ni je stock yang peniaga tu ambil. I bought all coz ingat-kan nak minum sebotol sehari. Bawak balik kat homestay yang I tinggal , Kak Siti & Kakak Kak Siti masing-masing nak cuba sedozen.........OK lah....I jual balik kat dia orang. It's not too sweet , just nice. I kept it in the fridge & drink it cold......straight!

No comments:

Post a Comment