~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan Datang Lagi....

Ramadhan came again and am very grateful to be able to meet Ramadhan again this year. Tahun ni rasa nak sambut Ramadhan lagi meriah tapi tak semeriah kat Jakarta.....lagi havoc , lagi happening. Apa pun sangat-sangat bersyukur diizinkan berpuasa olehNya. Tak sakit , tak semput , tak gastrik and what nots. Alhamdullilah. With the Implanon that I'm using , Insya'allah dapat puasa penuh. Jangan marah.....Hehehe! Sebelum Ramadhan hari tu , sempat hantar my Ramadhan gifts to few of my dear ones.

Ni dah masuk 4 hari puasa. Baru dapat update blog. Ni pun kat CC dengan Yna. Dia masih cuti sekolah lagi. Minggu depan baru naik sekolah , so ada laa kawan I kat CC ni. Nak pecah kepala sebenarnya membendung perihal yang jadi tiap-tiap hari.........nothing yang berubah. Kalau cerita banyak-banyak kat sini....ada yang salah anggap nanti. Dalam blog BBB1 & 2 dulu I let it go. I tell. Dalam BBB3 , banyak yang bertapis. In BBB4 , dah banyak mata yang membaca and ramai yang mungkin salah faham. So kena lah simpan 80% cerita personal. Tambah bulan-bulan puasa ni,,,,,,,,I have to deal with a super ego and a hot tempered individual , sakit sangat. Kalau ego tu hanya on me , fine. Sabar. Tapi bila ego & temper nak di-implement-kan on my parents & family members lain yang , susah laa nak terima. Sabar lagi. Dah lebih 10 tahun punya sabar , macam tu jugak.....memang hanya Tuhan je yang tahu........Letih.

Tapi tak pe.....ada saluran lain yang I boleh divert-kan problem-problem tu. I talked to Him even though Dia dah tahu semua cerita sedih-suka-duka I. Dah sampai tahap malas nak fikir pun ada. Serah je kat Dia. Mohon kat Dia. Sungguh-sungguh aku meminta padaNya kali ni. Nekad. I'm so in need for changes in my daily routine - life & etc. Marriage life??? Hmmmmm.....Kalau boleh tukar and make everyone happy , sangat laa bagus. Benda sama simpan lama-lama pun kalau kasi semak buat apa. Baik buang and cari ganti yang baru. I need that change Dear God. Business & financial prospect??? Hmmmm......Kalau boleh make changes for the better , bagus jugak. Personal life??? I'm happy with my personal life. Why? Sebab I yang mold sendiri......yang ada sangkut paut dengan orang lain yang payah.

Ramadhan ni nak banyakkan doa.......itu yang I boleh buat pun. Another thing that I practice is to picture what I want in mind and with the faith that I have in Him.....I know He'll make it happen for me. He did you know..........

Now I'm ready. I'm open to all possibilities in life. I terima. I do. Que Sera Sera.

Mesti confuse-kan apasal laa I membebel pasal cerita kehidupan kat gambar lepat labu kat atas tu kan....Hehehe! Saja.....tapi itulah metafora-nya. Bukan hanya Si Luncai yang nak terjun dengan labu-labunya.......I pun nak jugak.

So , to a better future & a better life. Salam Ramadhan to all , nanti makan jangan sampai tersadai aaaaa......Cheers to my lepat labu!


A note for me : Zahirnya lain , Batinnya lain.........

4 comments:

  1. Sabar K Rima, I'm sure u r a very strong woman!girl power!;) Salam Ramadhan - Misz Faz

    ReplyDelete
  2. I follow ur blog dari 1st sampai 4th...sedikit sebanyak tahu apa u lalui sebelum nih. Sabar byk2 mudah-mudahan segalanya di permudahkan di Ramadhan yang mulia ini.

    ReplyDelete
  3. salam...dibulan ramadan ni elok la kalau mula tutup aurat tu kan?peace..

    ReplyDelete
  4. Salam Misz Faz - Yep! Girl power.......selamat berpuasa ye...

    Madam - I know you know....u antara yang paling awal mengikuti my life story on the net....tq for being my net buddy. Tq for the prayers...kiss kiss.

    Anonymous - TQ for the reminder. Peace.

    ReplyDelete