~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Wednesday, November 9, 2011

I Never Said That I Miss A Man.....Did I?

Why are some readers shouting and having rage and accusing me of such at my shoutbox? Pernah ke I mentioned that I rindu pada mana-mana lelaki? Mungkin ada yang confuse bila I guna Him when addressing the Almighty? Kalau pun I rindu pada lelaki,,,,,,have I ever tell you who he is? When you read my post , you can assume it's anyone but still you don't know for sure who the person is or apa benda-nye yang I rindukan tu.....It could be anyone closely related to me or anything I wanted or it could be any figure that I've never blogged about before........Like I said,,,,,,ada kisah yang I tulis dan ada yang I perlu simpan. I have to keep some. I can't tell all.

Kalau setakat I cakap , kereta orang yang rindu over took me membuatkan you sangka yang ianya KERETA LELAKI YANG I RINDUI......you memang belum cukup kenal I dan metafora I. You must be new , very new here or you memang jenis manusia yang suka memalukan orang lain dan suka tengok orang lain dapat susah.....cermin diri. Syukur dengan apa yang you ada. Syukur dengan bahagia yang you ada. Dia boleh ambil bila-bila dari you. Jangan senang-senang buat tuduhan dan menghukum orang lain sebelum tahu kebenaran kisah.

Kisah I , hanya I dan Dia yang tahu , dia tak mungkin tahu.......you tak mungkin tahu but You definitely know *if you are truly with me , you will know who I meant when I use you and You , dia and Dia*

My mind is somewhere else could be anything dear all. Pernahkah you terfikir , waktu-waktu raya haji ni , I yang jahil ni tengah fikirkan rindu nak tengok Ka'abah then ternampak kereta guru agama I yang dah lama I tak jumpa lalu sebelah I pada tika dan saat itu? Pernahkah you fikir kalau guru agama yang dirindu , kenapa tak pergi jumpa dia? Pernahkah you fikir perhaps ada masalah yang tidak mengizinkan I berjumpa dia? Kenapa? Tak boleh ke orang yang tak tutup aurat macam I ni punya rasa rindu nak jejak rumah Tuhan dan rindu nak jumpa guru agama? Atau hanya kamu kamu yang bertudung litup tapi mulut jahat & hati hitam sahaja yang Tuhan jemput ke rumahNya atau yang berhak belajar agama? Hmmmmm......Dijemput tapi belum tentu dilayan , diajar belum tentu memahami *wink*.

I rindu sangat-sangat pada kedua ibubapa , pada adik I walaupun tinggal berdekatan dan walaupun ada masanya bertemu. Tapi kenapa masih rindu ye? I can't tell walaupun sangat-sangat mahu menulis di sini. Tak boleh.

Jangan salah tafsir kerinduan aku dengan zahir yang dibaca.........ini rindu ku bukan rindu mu.


A note for me : Aku rindu kamu..........

3 comments:

  1. Aii rasa aii tau siapa yang you rindu tu Puan Rima .. :)

    darsita

    ReplyDelete
  2. akak jgn emo2...biarlah apa org nk kata,yg penting akak tau apa yg akak tulis n akak maksudkan...n org yg dh lama kenal akak kt blog ni tntu fhm, dana pun kenal ngn cara akak melalui blog2 akak yg dulu2
    mungkin dia tak penah lyn blog akak dr yg mule2 lg...

    ReplyDelete
  3. Ingatkan rindu Dr. yang you minat tu? auw! hehehehehehehehehehhehehe

    p/s: I miss my late grandpa.......coolest man ever!

    Ms Jade

    ReplyDelete