~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Thursday, November 24, 2011

Postponed Yna's Birthday

A quick update.......hehehe! Sorry. Memang tak sempat nak duduk lama-lama depan lappy baru I ni. Been busy with classes & workshops lately. Last week I had to stay kat Seri Cempaka Service Suites in Cheras for 3 days. My vocal team was being hired as a vocal consultant for finalists of AADK Idol.

Dekat tapi jauh laa kaedahnya.....

Ni update minggu lepas.......kot....hehehe! sorry laa peeps.....otak dah nak sampai tahap tepu dah ni.....macam-macam tarikh kat dalam kepala ni......NO....am not complaining *wink*. Syukur.


Ashel with his cuzz Bob.

Ni Bob , nephew MP. Living in Johore......if you read BBB1 or BBB2 *lupa yang mana* ada lah story zaman tok kaduk pasal MP yang dah bertahun tak berbual dengan mak-nye si Bob ni aka adik MP, si Oked *a big reason for me to despise orchids!* After the fateful incident on 2nd Syawal many many years back and 1st Syawal the next following year with this lady,,,,,,,no orchids are allowed in my house. Buang semua yang pernah ada. I choose not to remember this lady in any way until dia datang mintak maaf kat MP. Rasanya dah lebih 5 tahun this lady stick dengan kepala batu dia walaupun family members & sedara-mara belah Johor tahu that this lady is the culprit. Memang bangang. Malas cakap pasal dia , Yup! she's my SIL only coz am still MP's wife.....tapi,,,,,kalau dia sendiri tak hormat abang dia , why the hell should I. Ada situasi yang I boleh terus hormat orang walaupun MP tak suka,,,,,,but in this case,,,,,,am so sorry , she doesn't deserve my respect at all. Kapish!

Satu yang puji si Bob ni,,,,,,walaupun apa yang jadi antara mak and Pak Ngah dia......dia tak pernah lupa MP or termakan cakap-cakap busuk. Rasanya Bob kenal betul perilaku mak dia dan dia kenal bapak saudara dia ni. Walaupun luaran MP hardcore tapi anytime Bob mintak MP favours,,,,,,,,setahu I belum pernah lagi MP fail to fulfill. Dengan I pun , belum pernah Bob bersikap kurang ajar.....tak pernah,,,,,,jadi I tak ada reason untuk halang Bob jumpa MP or my kids. Jangan macam adik si Bob,,,,,,,tu memang species sama macam mak dia. Nuff said.


Recent weekend Yna was being invited to 2 birthday parties. One party on a Saturday and another one on the next day. Both invitations were from her Nova Nona buddies. I was extremely busy with my work and I only managed to get birthday presents for Yna's mates few hours before attending the first party. Hah! Chaotic! Nak harap MP , memang lah dia tak reti nak kelolakan benda-benda macam ni. Tak salah dia lah.....I pun tak pernah dapat birthday present yang ber-wrap dan ber-ribbon from MP himself,,,,,,ni nak suruh dia belikan present untuk kengkawan si Yna....hhhhmmmm.....sekian lah jawapnya.

I went to MPH and bought 2 books. Then brought them to Memory Lane and asked the in-house gift wrapper to tie ribbons on the books. OK lah tu....janji ada presents.


This is the birthday girl Diana , a member of Nova Nona. She lives on the same lane as us and her home is just few doors away from my place.


Diana's a fan of Justin Bieber unlike Yna......she's still with Michael Jackson....and now tengah dok gilakan si Randy Panglila. So kat birthday Diana tu ada piniata that was being hung up high on the ceiling. I love piniatas....wish I can hit them! Hehehe.....masa kecik-kecik dulu mana sempat kenal benda alah ni.....


At the party.....sweet treats and clowns....


Ashel......hmmm......either he's independent or a loner like me. One thing about him,,,,,,,bila ada kids ramai-ramai.....he'll find a way to loiter around by himself. Sorang-sorang dia , tak kacau orang. In a way , me & MP are that sort of person. We dislike going to places that we know akan ada ramai orang. Bukan laa sampai gila nak avoid places macam shopping complex tu pulak......contoh nak pergi Sure Heboh ke , award shows ke , party ke , basically tempat yang ada keramaian.....unless we really have to,,,,,,,then only we'll go.....that's why , I've always enjoyed a quiet raya or birthdays or gatherings.....just me and my small family. Lain orang , lain-lain preference. Tak sama.

The 2nd birthday on Sunday , kat Segambut. A pool party. I tak dapat pergi , ada kelas kat studio from 11am - 6pm. Yna went with our neighbour Diana and later MP fetched her.

Rasa tak best sikit sebab tak boleh nak kelolakan birthday Yna as planned. Walaupun birthday dia 28hb November ni , rasanya kena put on hold dulu sebab I'll be busy with work in November. Again , tak boleh nak suruh MP to organize the party. Huhuhu! Keras kengkawan Yna kalau MP yang chaperon diaorang , hehehe! Hopefully December nanti jadual kerja lega,,,,,dapat buat small party for Yna and perhaps dapat bawak dia pergi holiday somewhere. Insya'Allah. I need a break myself anyway.

Dalam hati sedih , risau , rindu.......semua ada. Dari Hari Raya Haji hari tu , sampai hari ni tak jenguk my parents. Sekadar pergi hantar Ashel , then off to work. Tak dapat duduk berbual betul-betul. Rindu. Ramai yang dirindu *wink*.......

1 comment: