~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Thursday, December 22, 2011

Pangkor Day 2 : Work & Play

Busy memang busy,,,,,,22nd ni ada show kat UiTM Shah Alam dengan my singing group Vocalwealth Vocalists. I have to sing & Kak Siti pun kena nyanyi jugak dengan our students. One way of me & Kak Siti's teaching approach with our students,,,,,,,sing and perform with them. Be in their shoes.....that way we are all the same on stage , all performers.

Nak update cerita Pangkor pun payah sebab , this week we had training sessions kat studio at 8pm onwards. Balik dah penat nak bukak laptop. Tak de mood nak menulis pun sama banyak. There was a point that I felt macam tak nak committed to blogging. Kalau tulis pun , tulis pasal tempat makan , tempat melancong.........yang biasa-biasa je. Forget about being truthful as it can actually eat me back. Sangat-sangat bosan. Yup! Bosan.

Tapi...........that's not me. I will write cuma , akhir-akhir tahun ni kena kerja kuat sikit *only if I can tell why*. Have to lah , selagi masih dot dot dot.......aaarrrrgggghhhhhhhhhh.......I want that change! Everything!

Owh! Well,,,,,,,,I believe the best is yet to come for me *wink*.....for me......for you,,,,,,I can't say lah kan......hehehe! Mungkin yang I rasa baik bagi I , tidak baik di mata yang lain. But , who cares. I don't care if yang lain tak berkenan coz yang penting , I have to be happy first. Orang hanya boleh cakap mengikut apa yang dilihat , tapi tak dapat merasa apa yang I tanggung. SO,,,,,,I have to think of myself first. Selfish? Yup! Have to. Berkorban? Hehehe......Nope , I won't. Korban korban tak main. BUT,,,,,,I will bersabar. They say or orang-orang tua say,,,,apapun keputusan kita nak buat kena fikir anak-anak. Hmmmm..........memang betul tu tapi apapun diri I kena OK mentally and physically dulu in order for my kids to be OK. Kalau I miong , otak kalut,,,,,,I don't think I can take care of my kids , thus having a miserable mother will not do my kids any good :-)

You may be wondering why didn't I include MP in all of this,,,,,,well,,,,,he's fine. I yang terlajak berfikir tentang diri. MP has his sets of things to think about and am not interested to merge myself into his doings. Dia baik-baik saja besides he doesn't share his worries or anything with me. Seldom that he does. Dia sangat tertutup and I'm not a mind reader. Mun tok blog aku bah,,,,,,,nang lah aku klaka tentang diri aku jak.

Sudah , sudah sudah berceritera pasal kisah dalam jiwa......I'll be alright in any situation , Insya'allah.

Back to my stay in Pangkor.......

12th December - 2nd day di Pangkor. Malam baru mula vocal workshop so after breakfast time , I pergi ke bilik urusetia kursus to discuss tentang modul & etc. Myself , Kak Siti & Anim had skipped breakfast. Bangun lambat coz tidur lambat. Kak Siti paling lambat tidur sebab dia gasak main game Angry Bird kat laptop sampai pukul 3 pagi.

Just before lunch time dapat news yang abang Kak Siti masuk hospital , kes jantung tahap kronik and had to be on life support. Kakak Kak Siti memang tengah kat hospital , breast cancer. No choice , Kak Siti kena jugak balik KL. No flight , so kenalah naik ferry.


Ni lah mode of public transportation kat Pangkor Island ni. The pink taxi! Station taxi-taxi pink ni betul-betul dekat main jetty. Rate taxi dari Coral Beach Resort ke Jetty Pangkor ni RM10 sebuah taxi.


Masa sampai jetty orang tersangatlah ramai. Time tu around 12:30pm-ish. Time orang check-out dari hotel dan balik ke mainland Lumut. The queue was madness , sampai ke luar kawasan jetty orang queue. Kak Siti ajak makan lunch dulu sebab counter ticket pun tak de yang bukak. No one around the jetty for us to seek information on how to get tickets & etc.


Almost 2 jam kat jeti baru Kak Siti dapat naik ferry ke Lumut. Tu pun main line-up je ke ferry. Kalaulah sampai kat pintu ferry depa mintak tiket and Kak Siti pulak tak de tiket,,,,,,and depa tak kasi naik ferry,,,,,memang kes naya! Alhamdulillah......semua OK. So peeps , if you're in a case like this , datang dengan flight & nak balik naik ferry and tak de counter ticket yang bukak kat jetty,,,,,,just queue and make your way to the ferry. Atas ferry baru beli ticket.


After sending Kak Siti off , we headed to the airport to book Shahrol's return ticket. Hari tu Shahrol kata nak balik awal , so we bought him a one way ticket je......bila dah sampai pulau,,,,,,,Shahrol tukar fikiran pulak,,,,,,,kena lah beli his return ticket. Sampai airport , tak de orang! I mean office Berjaya Air tutup. After ber-Assalamualaikum berkali-kali baru muncul airport police. Left our business card to them and mintak tolong pass-kan kat pegawai Berjaya Air.


Balik ke hotel , tu Coral Bay right in front of us. Betul-betul situated kat T junction.


Petang ni , peserta kursus & us pergi island tour. We visited Foo Lin Kong Temple. I've been here years back. Malas nak naik bukit ke atas temple ni. So I did some light shopping around the temple. Beli sun hat & battery operated fan.


Something caught my eye though.......gelongsor batu! Sejak belasan tahun I tak slide on it. Kat KL tak jumpa pun.....yang I tahu masih ada is at the Taiping Lake Garden. I just had to slide on it! I just had to....hehehe!


We visited Dutch Fort. Ni penceramah & facilitators yang akan mengendalikan kursus Teknik Penampilan Suara kepada para pegawai kerajaan *mostly pengarah* Gred S48-S52. Hmmmm....boleh ke? Well , that was the look we got at first.


Dah naik dulu. The fort was still the same , cuma sekeliling fort yang banyak berubah.....tak naik pun , malas.


View from the fort , nampak laut......naturally lah kan? Nama pun kubu.


Petang round-round island , ada singgah kat kilang satay ikan. Bought kurau & talang masin for my parents. Satay ikan *yang keras , nak gigit kena berhati-hati tu* is my favourite thing to eat in Pangkor. Wajib beli. Bought sotong kering bergula for MP , he loves them. Balik hotel dah lewat petang,,,,,,singgah gerai burger Paksu Isa kat depan hotel , tapau burger untuk supper dengan Cik Fatin , urusetia kursus.


Malam sessi mula pukul 8 , we came down at 8pm but pengarah-pengarah ni dah siap sedia dalam dewan sejak 7:30pm lagi! Hadooiii! Kita yang tak salah pun rasa bersalah. Memang depa nak test mental kita-kita semua.....hehehe! Sepatutnya Kak Siti yang kendali sessi Ice-breaking & introduction to vocal ni , tapi kenalah Shahrol take over. Memang seram sebab majority peserta kursus jauh lebih berumur dari our team. Ada Chinese officers as well. Tapi tu mula-mula je,,,,,,,after that rhythm bertukar walaupun mulanya rasa macam kapal Titanic je yang boleh memecahkan iceberg peserta-peserta ni......the night went by dengan gelak tawa dan respon dari peserta kursus,,,,,,hahhhhhh......lega!


Kelas tadi habis pukul 10:30 malam. Ingat nak supper dengan burger kat bilik tapi the others nak makan kat luar. We walked across the hotel , ada food court. We had our makan there. We opted for set for 2-3 pax , with nasi putih + ikan siakap 3 rasa + baby kailan + telur dadar + sup tulang @ RM38 per set. Additional udang masak pedas for us + nasi goreng kerabu for Shahrol. Total came out to RM48 for our dinner for 4 tonight.

Dah 2:23am. Tidur dulu. Nite.

1 comment:

  1. nice... dana pun tak penah sampai ke pangkor tu... heheheh bile lah nk jln2 pusing 1 melesia nih...

    ReplyDelete