~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Tuesday, December 27, 2011

Pangkor Day 4 : Work & Home

Akhirnya , it's an ending for my panggilan pulau episode. Bosan ekk baca my blog lately.......hehehe! Ada misi. Biar ramai yang bosan...........biar tenang sikit traffic......lama-lama dilupa and malas nak jenguk.....good.....and then I'll get my peace back here.

Yup! 4th day here in Pangkor Island. Ada lagi satu sessi dengan peserta kursus.

Pukul 8 pagi dah mula workshop. Kak Siti as penceramah and I jadi facilitator.

Ni lah pengarah-pengarah yang menghadiri kursus hujung-hujung tahun dengan Vocalwealth Networks :-)

We had to end our session by 11am tapi terlajak sampai 12:30pm.

A group photo with peserta kursus.

And another with the urusetia.

Macam biasa , ni shot wajib. Tapi kali ni tak de mood nak ambil photo-photo bilik. We got a nice big room with 1 queen bed & 1 single bed. I was actually pissed off with the GM of the hotel. For our stay in Pangkor ni , we paid for our room. The thing is masa nak check-in , Kak Siti ada tanya GM tu kalau perlu letak deposit ke tak but the GM said tak payah.

Yesterday , urusetia kursus told me that we had to settle payment for our rooms. OK. Tak de hal.

I have some company cash with me , more than enough to pay our room bills. Bayar memang boleh bayar bila-bila masa pun,,,,,tapi cara GM tu mintak bayaran sangat tak sopan. I went to the Sales Office to make my payment. I was given an invoice for RM1,400 , total bill. As we're checking out the next day , I asked the GM if I could pay 50% first and will settle the balance upon checking out as I'll be needing some cash to go round the island with my team. Later in the afternoon bila Kak Siti datang , she's bringing more cash with her.....so lega laa sikit nak buat payment. He insisted that I pay the full amount there and then. Kalau nak bayar later pun must make it by today , reason-nya tally-kan account of the day. Siol je. Aku check out besok laa bengong!

The incident was being witness by the hotel's sales exec , a sweet Malay girl. She would have accepted my request to make half payment. Nak lari mana pun kat pulau ni? Bodoh sangat. Malas nak argue dengan GM India yang besar kepala & gaya sebijik macam gangster tu,,,,,,I paid in full and walk off.

Well peeps , kalau pun bukan sebab incident dengan GM hotel yang kekwat ni , I will never come and stay here again anyway *kalau in future ada kursus oleh agensi kerajaan yang buat kat sini,,,,,,tu tak boleh nak elak-lah* The place is not my taste. Terlalu 'sibuk' & tak de privacy. You can see more than 6 person staying in a petite standard room. Unit apartment jangan cakap lah.....sumbat selagi boleh masuk orang. I didn't even make it to the pool! Didn't quite like what I saw at the pool. Busy 24 jam.

Again,,,,,,mungkin ni time cuti sekolah kot.....tu yang hingaq semacam kat hotel ni. Kalau bukan peak season , selesa lah kot.........At the end of the day , not only me who's not comfortable with the surroundings & happenings 0f the hotel,,,,,,2 orang urusetia kursus yang first time datang Pangkor dari Sungai Petani tu pun tak berapa suka jugak. *wink*

Ni view dari my room. Betul-betul mengadap simpang tiga , main road. Kalau belok kiri , 200 meter ke Pantai Pasir Bogak. Kalau belok kanan , tak sampai 10 minit sampai Pekan & Jetty Pangkor. Kalau pi terus , boleh ke Pantai Teluk Nipah (main beach for tourists) , boleh ke Pangkor Airport in 15-20 minutes , boleh ke my preferred area in Pangkor,,,,,,,the Teluk Belanga or Teluk Dalam area.Align Center

View dari balcony , pan ke kiri......ada pasar mini. You can walk towards the beach and there will be many shops jual baju-baju , souvenirs & food stalls selling burgers & snacks. Sebelah pasar mini ada internet cafe. Sebelah kanan hotel ada kedai makan , jual tom yam & makanan ala Thai + ikan bakar. Across the hotel ada food court. Siang tak sure bukak ke tak tapi malam dia buka sampai lewat.

Kat hotel ni taxi don't worry , banyak. Memang stationed kat compound hotel.

Sebelum balik , kitaorang singgah kat Sales Office. Kak Siti jumpa the sales exec. Kak Siti luahkan rasa tak puas hati atas tindakan GM hotel tu towards me. Memang macam gangster dan depan Kak Siti , Cik Ita tu mengaku yang dia saksi akan ke-kekwatan GM dia tu. Dia pun tak setuju dengan cara GM dia minta I bayar semua bill time tu jugak. Macam I pinjam duit dia pulak. Memang celaka punya keling! *Ooopppsss....maaf-kan saya, saya hanya manusia biasa yang kadang kala tidak dapat mengawal penggunaan bahasa ketika menulis.....duhhhh!*

Our flight back to KL was at 1:30pm. Sampai airport around 1pm , kapal terbang tak sampai lagi.

The small and quiet airport.........

Akhirnya , sampai jugak kapal terbang ke pulau.........the plane , the plane.........

Hmmmm.......8 orang passengers je....

Since flight tak full , mike-mike semue duduk le sorang satu krusi.....buat hal masing-masing.....layan angan-angan kejap *wink* Rindu.

Side by side dengan awan yang sangat-sangat putih. Subhanallah! Besarnya kuasa Mu.

Align Center
Alhamdulillah,,,,,selamat mendarat di Subang Airport. Had a quick lunch with the gang. MP came and fetch me with the kids. Shahrol followed me and sent him home. Then MP ajak pergi makan pulak.......ikut hati , I nak balik rumah je. Terasa penat sangat.

Later MP told me that baby sister dia masih kat KL. Hari I ke Pangkor , my SIL Suraya turun KL. Me & MP dah 3 tahun lebih tak jumpa dia. MP adalah jugak berbual through phone. As for me sejak dari Malacca feud sampai sekarang putus hubungan terus. MP & the kids dah jumpa my SIL while I was in Pangkor. I wasn't ready to meet her. Not yet. I tahu kalau I luahkan isi rasa hati ni pada MP yang I masih belum bersedia nak jumpa adik dia tu,,,,,,mesti MP akan angin. Pada MP , I benci adik dia tapi hakikatnya tidak. I tak benci sesiapa pun cuma belum bersedia nak jumpa. I simpan dalam hati....tak nak kasi tahu MP apa I rasa. TAPI........enough is enough,,,,,,not gonna keep it inside and let the feelings makan I balik.

On the way ke Grand Millennium Hotel to meet up his sister , I told MP about it and as I've predicted,,,,,my standings made MP mad. My SIL's birthday was last December 12th. I remembered. Walaupun tak bersedia untuk bertemu , tapi I masih partner MP,,,,,,,,meaning , she's still my SIL......I brought along a birthday gift for her. A pair of heavily beaded jeans from my online store *yang I tahu my SIL memang suka*...........

We went to dinner , gelak-ketawa , everything went well , like nothing happened. Semuanya picked up from where we left 3 years back......Hmmmm.......

MP knew my standings and he knew that I was being nice all night to save his face.....He understood why I wasn't ready. He knew that I'm still mad at them for mistreating him , not me.


A note for me : Just give me that damn Best Actress Award , dowh!

5 comments:

  1. heheheh... tpaksa belakon utk kebaikan takpe kot kak... :)

    ReplyDelete
  2. Hello Anonymous.....siapa yang racist? Indeed the GM's Indian....tak kan I nak cakap dia bangsa lain kot. Takkan I can't blog about bangsa lain in my own blog? Kalau pun dia Melayu tapi kekwat,,,,,tetap I tulis jugak. Peace.

    ReplyDelete
  3. kami tak suka di panggil Keling..

    ReplyDelete