~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Friday, January 13, 2012

Diamond In Da Haus!

My last pet was a white cat named Putih. It died in front of me when I was 16 or 17 , can remember precisely. No pet ever since.


Last week my vocal student nak jual kura-kura exotic dia sebab he's in his final semester kat universiti,,,,,,,tak de masa nak look after his 2 pets. He also has an iguana. So dia suruh I tanya-kan kalau-kalau ada antara kawan-kawan Cina MP nak beli. Pet store kata price range dah cecah RM800-RM1,000 for kura-kura berbonjol macam ni. Anak kura-kura jenis ni sold at RM250. Kata-nya lah.....

I decided to buy the tortoise from my student. MP pun tak kata apa. Dia OK je. I named it Diamond because it has a unique pattern on its back.


Entah apa sebab,,,,,,detik hati nak bela kura-kura ni. Yna ada minta pet. Dia nak kucing sebab kawan-kawan dia kebanyakkannya bela kucing but wohooooo! NO NO NO. I pernah bela kucing,,,,,,so , I tahu kerenahnya.

When I was living in Taiping dulu , kat rumah memang banyak kucing. My grandma bela 30-40 ekor kucing......tapi kucing kampung laa.....kucing biasa je. Most yang orang buang depan rumah dan kucing yang datang sendiri ke rumah.

Bila pindah KL , sama jugak. Kucing-kucing macam tahu-tahu je yang rumah I sedia menerima kucing. Ramai yang naturally buang anak-anak kucing depan rumah. Tapi bila I was expecting Yna *cucu pertama in the family* , my parents hantar all the cats to SPCA. My parents tak nak ada hama or bulu kucing around their cucu.

My dad suka bela haiwan. Dia rajin bela ayam katek , ikan.......ada sekali tu dia bela ikan toman dari tasik kenyir. Besar ikan tu,,,,,tapi one day ikan tu mati. My dad punyalah sayang sampai bertahun dia simpan ikan tu dalam freezer. Satu hari my cousin Maya came to the house....nak masak,,,,,,dia gasak goreng ikan toman tu buat masak cili.....hehehe! Tak terkata apa my dad.....ala-ala si Bawang Merah termakan mak ikan kaloi dia laa ceritanya.....hahaha!


Khalil , the previous owner of Diamond. Now the Diamond is mine!

Ni dah almost a week Diamond's with us. Kuat sangat makan. Dia makan salad & buah. Now we've got an added responsibility at home......so far, so good as everyone happily contributes to the well-being of our new pet , Diamond :-)

1 comment:

  1. kelakar plak kisah ikan toman masak cili api :P

    ReplyDelete