~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Wednesday, January 25, 2012

I Love Satay!

One of my favourite food.....satay. A complete meal.

Ni satay balance semalam.......for breakfast mix everything in the hot wok......
Jadi-lah satay goreng.....hehehe! Janji tak buang and boleh makan.

One of the days , lepas kelas kat Sungai Merab , I went to makan Satay Jalan Peel with Glamourique. Not bad jugak satay dia. Dok dengar yang satay Jalan Peel ni best,,,,,,OK lah. Not to die for laa kot....

Ni pulak Satay Tulang. Lama I simpan gambar satay ni. Beli masa bulan puasa lepas kat Bazar Ramadhan near Alpha Angle. Besar memang besar tapi seksa nak makan. Kejap-kejap tergigit tulang....Aiyooo.....no more satay tulang for me dowh!

Hmmmmm.........ni tetap jadi my favourite. Satay Kambing Suwarno with sambal kicap yang pedas nak mampos accompanied with tomato & bawang. Makan dengan Bakso. Marvelous! Sup tu panas dan kuah kicap satay tu pulak pedas giler vavi......cantik,,,,,,,terasa menyonyong bibir macam Angelina Jolie.....huhuhu!

Been there with friends , workmates & students.....

Hehehe! Mesti tak percaya kan???? I dapat heret MP to come and eat here too.......MP tak kaki sangat satay ni sebab kuah dia pedas ya amat. He opted for Soto Ayam. I pulak pekena Satay Kambing & kuah kicap dengan nasi putih......OMG! Sangat-sangat membuka selera.

Lorong-lorong kecil untuk ke Warong Suwarno di area pasar malam Kampung Baru.....nice view of KLCC lagi :-)

5 comments:

  1. sgt suke tgk cara akak abiskan sate tuh, bt sate goreng ketupat tu..
    tak penah try lg tu satay suwarno yg di mkn ngn sambal kicap... benda baru...
    tak sangka MP pun blh lyn gk ke kedai tu...

    ReplyDelete
  2. I will try resepi satay grg you one day.Easy and tempting.

    ReplyDelete
  3. i heard the best satay is at satay zaini facing 7E next to SPCA in ampang... bila makan satay my fav is satay tembusu which very hard to find ppl selling these days... satay suwarno tu i heard abt it too but i'm sure my hubby wont come any near pun... hehe...kalau nk rasa make sure pergi sendiri ..hehe

    ReplyDelete
  4. mademoiselle ten - YAAAAA....zaini satay kat ampang jaya tu. i know the place. selalu gak beli situ coz my friend Glamourique tu sedara dengan diaorang tu. I pun paling suka satay tembusu or perut muda ni , lemak....but like you said, susah nak dapat. kalau i balik taiping , i akan makan satay tembusu ni kat Basri satay , a place yang I tahu ada jual satay tembusu ni.

    ReplyDelete
  5. Dana - janji tak masuk tong sampah.....hehehe!


    Nadiah - makan je....hehehe!

    ReplyDelete