~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Friday, January 13, 2012

Passport For Ashel

Jumaat lepas , 6 Januari......pergi renew passport kat Jabatan Imigresen , Wangsa Maju.

Few days prior,,,,,,we came to get the forms. Senang. Dah isi form , datang sini ambil number....submit. My passport expired early December 2011 , sama dengan Yna's & MP's. Today we renewed ours and made Ashel his own passport. Yay! Planning nak bawak budak-budak visit Universal Studio Singapore masa cuti Chinese New Year nanti but tengok-lah macam mana.

Masa tengah tunggu passport siap , terperasan Abang ND Lala duduk kat row belakang I. Dia pun tengah tunggu passport siap. Tiap kali jumpa Abang ND mesti meriah! Hehehe!

History sikit..........dulu......yaa dulu......masa I belum jadi recording artiste , I banyak masuk singing competitions. Itu-lah antara platform yang ada for talents to be dicovered. Tak macam sekarang , loads of reality TV programs. Antara sebab why my parents made the call to move to KL in 1984 was because they knew kalau I terus menetap di Taiping,,,,,,,peluang nak jadi penyanyi piring hitam memang malap.

Masa mula-mula I masuk pertandingan nyanyian kat KL ni , I was 12 years old tapi my competitors semua dah 20-an ke atas. Antaranya termasuk-lah Abang ND , Abang Azizul Khamis , arwah Abang Khairil Khamis.....Boleh kata kalau ada singing competitions around KL masa tu,,,,,,,muka-muka yang sama yang akan masuk bertanding. Selalunya we will get placing 1,2,3.....I've even got juara few times walaupun bertanding dengan Abang-abang & Kakak-kakak yang lebih dewasa.

Masa tu Abang ND dah jadi artis dah,,,,,,artis baru laa.....sebab dia dapat berlakon dalam Drama Minggu Ini. Masa tu kira hebat laa....hehehe! Dari siri-siri pertandingan nyanyian ni lah I kenal Abang ND. He's very close with my parents too. Not long after that , I became a recording artiste myself in 1986 :-)

Me & Abang ND orang Perak. Ipoh. We have the chemistry and we're very comfortable with each other. Dulu Abang ND selalu jugak datang rumah sebab dia suka makan Kuey Teow Goreng Kerang yang my Papa buat. Favourite Abang ND tu. Abang ND pulak suka sakat I sebab tapak tangan I kecil.....the rest is history :-) , AnywaYs......it's good to see him and to see him evolved from who he was before to whom he is today. Kuasa Allah.

Mudah urusan buat passport sekarang. We came quite late jugak , around 3pm-ish tapi dalam 2 jam kat sana dah siap. Tu pun sebab we took photos kat kedai gambar sebelah Pejabat Imigresen tu. Kali ni tak renew 5 tahun , buat yang 2 tahun je sebab MP nak tarikh expire passport satu beranak sama date. One more thing kalau buat 5 tahun , muka Ashel nanti dah lain. He'll be 8 years old bila passport dia expired. Memang laa boleh tukar gambar tapi,,,,,,tak pe lah. RM100 for 2 years , OK lah tu. Nak pergi mana pun passport tebal-tebal tu.....huhuhu!

3 comments:

  1. kat wangsa maju? belah mana? ker kt sri rampai tu? eh i main sebut aje, tau imigresen kt situ tp xtau nama tmpt haha.. nih pon nk g renew papi & tuka muka sami. insyaAllah early Feb nk g USS, ape la mak buyung nk buat kt situ ntah.. jgn i terberanak sudah haha

    ReplyDelete
  2. Beb , kat nama je cawangan wangsa maju , tapi kat area sri rampai,,,,dekat sekolah sri utama. kalau you dari carrefour wangsa maju menghala ke sri utama-sri rampai-selangor pewter.....villa wangsamas condo will be on your right...go straight ahead ada traffic light , turn right ada KTV kalau tak silap.....go straight till you reach T junction and turn left.....before you exit the next main road,,,,,take a left....alah beb , bila dah kat area sri rampai tu,,,,,tanya orang mesti tahu nye.....

    you jangan roger2 dah beranak kat USS haa....hehehe!

    ReplyDelete
  3. ooo betoi la situ i xtau pong situ caw wangsa maju hahaha ntah ape2 la i nihh

    ReplyDelete