~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Sunday, March 25, 2012

Belated Birthday Cake

Felt kinda awkward posting piccy of me & MP together.....Many was surprised to see it on my FB as well , hehehe! Entahlah....dunno how to explain but perhaps we've never been a fan of taking pics with each other together anyway. Mungkin sebab sejak kenal MP , dia memang type yang tak suka bergambar bersama. Kalau ambil gambar pun macam kena paksa....hehehe! Guess that approach from him for so many years slowly drove me away too. It has taken its toll and made me not have the passion to be photographed with my own partner. So , to you young couples or those who's very much in love......please,,,,,,,,suka-kan dirimu & dirinya untuk bergambar ye.....hehehe! *Seriously , please do not take any things lightly in a relationship, take my word for it*


Dah lama tak makan lunch berhidang. So , hari ni while MP was at work , I took Ashel out to buy lunch. Yaaaaaaa......buy lunch je , tak masak pun. Sampai ke air pun beli jugak.....bought 5 bungkus Teh O Ais Limau.....hehehe!


Macam-macam lauk I beli tapi ni jugak yang I cari......petai!


I can eat a lot with just this! Ayam goreng - petai & sambal tempoyak........which MP dislikes.....hehehe!


MP tak suka , tak pe.....I dah ada follower....hehehe! Berjaya! Berjaya! Berjaya meMelayukan one of my kids , food wise. Yna pun sama , dia makan lauk sama dengan I , lauk lain dia tak pandang dowh....

Tadi lepas beli lauk , singgah Petronas Bukit Antarabangsa dengan Ashel......mulanya nak beli-kan the green toy golf set that I've promised Ashel last week only to find that it's no more on sale at the Kedai Mesra Petronas. Alamak! Kesiannya tengok muka Ashel....he said "orang dah ambil golf Ashel...." , poor thing. Called MP coz he'll be going to Carrefour Wangsa Maju after fetching Yna from school,,,,,suruh dia cari kat sana.

Bila golf tak de , Ashel nampak bola......dia minta "bola blue".....beli-kan lah. Tak sampai hati pulak nak kata 'No' kat Ashel walaupun the same ball with a different colour ada kat rumah.

Kat Petronas ni ada jual macam-macam makanan ringan. Sedap-sedap jugak. Ternampak moist chocolate cake..........beli satu for MP. Kisahnya , semalam masa I suruh Ashel wish MP happy birthday , Ashel cakap...."tak de cake lah...." , so he did not wish MP....hehehe!

After lunch , MP dah naik atas,,,,,,,kemas-kemas meja makan dengan Yna,,,,,and we prepared this belated birthday cake for MP. Candle tu....hehehe! , masa pergi Golden Palm Tree Sepang hari tu,,,,dapat free. Memang bukan candle untuk cake pun but......hmmmm......better than tak de langsung.

Dengar TV kat atas terbuka......ingat MP tengah tengok TV......



Naik atas kat TV hall , tengok MP tak de. Rupanya dia gasak baring kat dalam bilik tengah layan hisap rokok & layan mata nak tidur......tak kisah lah.....suruh jugak anak-anak nyanyi lagu Happy Birthday kat MP yang dok terbaring tu.....*see the blue ball kat bawah tangan si Yna....terselit Ashel kat situ*

Ashel finally dapat tiup lilin dengan MP. Mission accomplished :-)

And owh....Ashel didn't get his toy golf set yet.....while running errands kat Carrefour , MP terlupa :-(

4 comments:

  1. wah2 yna pun layan petai gk yek... teror akak ... budak2 kn susah nk mkn ulam2 gitu...

    heheheh... nk wish BD msti ada kek yek ashel... pandai..
    heppy belated birthday utk MP

    ReplyDelete
  2. alamak kek tu nmpak sedap. i suka petai tp berangin so xleh mkn byk. serious rmbut gitu cun beb!

    ReplyDelete
  3. norhidana - tu lah, suka suka suka si yna boleh makan petai :-)
    tq for the birthday wish for MP......

    nadiah - hehehe! tq tq tq.

    ely - boleh tahan jugak snacks kat petronas bukit antarabangsa ni,,,,,,yup! petai memang angin, masa high school dulu I pernah makan petai sampai rasa nak pitam! dah panjang Sangat dah pun rambut ni,,,,,,,ingat nak potong sikit

    ReplyDelete