~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Sunday, July 22, 2012

May May May 2012

Hari ni I'm updating my May happenings. Next post Insya'Allah part of my July happenings plus Ramadhan happenings. Uwaaaaaa.......boleh ke? Will try , try , try. Ni dah 2nd day puasa.....then raya....and before you know it , it will be the new year....and I'll be 41! OMG! So fast dowh!

Apapun , am living life to the fullest regardless apa orang kata. I'll lead my life , my way on planet earth. You lead yours. Mudah sangat. That way......you will be at peace & I will be at peace. You will be happy & I will be happy too. I have married Muslim friends who's still going out clubbing.....and drinking.....and partying like there's no tomorrow. Yeah, sure,,,,,I dislike their lifestyle BUT I'm just gonna stick to my business. Some may say , I'm wrong for not reminding them.......well , would you? How? Will you go and tell them straight to their faces? Or I believe you would but by sending them surat layang...or sending Anonymous rude comments to their blogs....or by stalking their FB's to see what they're doing then take their obscene photos and embarrass your friends in any way you can think off but remaining to stay Anonymous to your dear friends , depan diaorang berlagak suci...Oh Boy! *so pathetic*......and you call that doing the right thing or doing your friend a favour to correct their morals.......to you that is better than doing nothing at all....hmmmm.....never-mind. Am not game to follow your 'unethical' way atau cara menasihat dengan membaling batu sembunyikan tangan. Keji dowh!

The best way for me *for me* would be....I'll keep on displaying what I lived up for and what I believed in. Perhaps , if anyone in my group of friends above sees my way of living and comes to like it and make positive changes.......then,,,,I've contributed some goodness into their lives. Sometimes , in order to educate or to make better changes......we don't have to be too vocal or too critical. Sometimes action speaks a thousand words by itself. In the process , no one and no heart is hurt. Isn't that beautiful? *Be the pretty flower , don't be the buzzing bee...shall we? *

This was in April...huhuhu! I was sleeping with my kids in the master bedroom that night. MP slept in Yna's room. At 3am-ish tak de letrik. I bangun sebab kepanasan. Letrik kejap-kejap ada , kejap-kejap tak de balik. Trip. Tengok luar rumah dari tingkap bilik , rumah neighbour depan semua ada letrik. Cuma I tak nampak sama ada rumah neighbour kiri kanan I ada letrik ke tidak. Takut terlupa bayar bil ke , sampai TNB potong letrik subuh-subuh ni.....nak turun bawah gelap-gelap takut pulak. Bukan apa , takut jugak kalau tektik-tektik perompak nak merompak ke apa....depa potong wayar letrik....anything is possible. Kejut-kan MP......dia turun bawah.....dia check meter letrik.....memang tak de current. Dia pun tak berani buka pintu to see if rumah neighbour sebelah-menyebelah ada letrik ke tidak. He called TNB. Dekat sejam tunggu dalam cahaya lilin , orang TNB pun sampai. Baru berani keluar rumah.

Masa keluar rumah , neighbour lat 2 buah rumah to my right , pun keluar jugak. Katanya , rumah dia pun trip & tak de current jugak. Neighbour kiri I pun sama. Lahhh....sederet 5 buah rumah tak de letrik rupanya......

Disebabkan trip current ni , Astro bilik Yna rosak. My WiFi pun rosak jugak. Neighbour I lagi teruk. Semua bulb lampu rumah dia terbakar , ada yang siap meletup lagi. Dia punya deep freezer pun rosak.

Dalam gelap subuh tu jugak , team TNB bertungkus-lumus sambungkan semula electricity to our houses. Kat luar rumah ramai neighbours berlonggok tengokkan team TNB buat kerja.

The TNB team worked non-stop since dawn till almost 9am to ensure that we get our electricity supply back. Kudos to them. According to the TNB team , diaorang kena buat report & siasatan on how this problem happened. Siasat punya siasat , akhirnya dapat tahu that the culprit was the neighbour sebelah rumah I....6 months ago my neighbour buat major renovation. The problem was,,,,,,the electrical wiring system dibuat tak ikut TNB's specs. Apapun , syukur pada Tuhan sebab kami semua selamat dari terkena genjatan elektrik , kebakaran and what nots.

Kerja kerja kerja.......dulu sebelum buka studio dengan Kak Siti , I don't know what is Perhimpunan Pagi atau Bulanan....serba-serbi about the government sector & its agency , I tak tahu. Sampaikan apa itu LO pun I don't know. Apa itu pangkat KP...TKP....TKPP hmmmm....semua tu aku sik tauk bah. Tapi sejak I banyak mengajar koir di kementerian-kementerian & agensi kerajaan sejak 3 tahun kebelakangan ni , dah makin tahu sedikit-sebanyak tentang polisi & etc about our government sector :-) Bukan tu saja , dulu I hanya mengajar kumpulan-kumpulan koir ni tapi sekarang I will have to conduct the choir when they perform. So far Alhamdulillah , dah pernah jadi choir conductor depan TKP , KP , Timbalan Menteri & Menteri :-) Syukur.

Alhamdulillah , dekat nak puasa baru ni dapat job baru. Now am currently training 2 kumpulan nasyid di 2 kementerian......Nasyid tu....huhuhu! On Friday , 13th July....one of my nasyid group got 2nd place in an inter-ministry nasyid competition. What made my day was my nasyid group got the highest mark on vocals,,,,yay!

Hari ni *2nd day puasa* nak ke Dataran Merdeka to chaperon another kumpulan nasyid kementerian ke satu lagi competition. Group ni tak pernah masuk competition , ni 1st time......so if they didn't make it to the next round pun , it's OK coz this will be an added experience to them. Next week will start coaching 2 more nasyid group male & female & chaperon them to Festival Ramadhan.

Gelagat anak-anak murid selepas persembahan awal pagi di perhimpuan bulanan......kerusi tak cukup , duduk atas lantai pun OK lah.....

Ni lagi gerek.....One of my choir student , siap terlentok.....hehehe!

Ahhhh......kita rilex kejap layan gambar-gambar Super Spontan. Lepas kali pertama I pergi tengok rakaman Super Spontan,,,,,,Aida kawan baik Yna dok cakap kat Yna yang dia teringin nak pergi tengok Super Spontan secara live. This is on Week 8......via my sista Kak Diba aka Adibah Noor & melalui PA Bob Azrai of Astro , I got 4 tickets to watch another episode of Super Spontan. Masa I pergi tengok Super Spontan before this , Bob did introduce me to his PA and told me to call his PA kalau I nak tiket ke Super Spontan......and I did just that.

Malam tu sampai ke FINAS awal , sebab nak ambil tiket dari Kak Diba & wakil PA si Bob Azrai. So we had dinner in FINAS.

Sistem penonton nak masuk ke studio sebelum live show was so PALAT! Budak-budak yang jaga kat pintu masuk asyik dok kasi kengkawan depa masuk dulu , walaupun ada yang tak ada pas. Orang berbaris , queue....tapi sekoq-sekoq kawan-kawan depa dok mai "Excuse me...excuse me...bagi laluan ye..." sambil signal kat budak yang jaga pintu , "ni guests so and so...." Memang macam siol. Sampai turn I nak masuk......eh ada lagi , yang minta laluan nak bawak family & friends depa masuk dulu.......siap cakap kat budak jaga pintu tu "ni guests Bob Azrai..." Well , FYI....Bob Azrai is the Pengurus Saluran Astro Warna , he's the boss laa. Wah! mentang-mentang guests boss , dapat masuk dulu ye....OK , tak pe....tak pe....

Bila masuk ke dalam usher *budak lelaki* yang kat dalam pulak tanya.....I guest siapa? I terus kata yang I guest Bob Azrai. Dengar je nama Bob Azrai dia terus bawak me & my entourage ke depan....jumpa dengan PA Afdlin Shauki *sebab geng-geng Vision Works yang banyak kelolakan serba-serbi tentang Super Spontan termasuk bab-bab tempat duduk penonton*. Sampai kat depan usher bagi tahu kat PA Afdlin yang me & entourage ni guests Bob. Dia kata tempat tak de *walaupun banyak lagi yang kosong.......rasanya dia dah reserve those seats for her personal guests , obviously laa kan* dia gasak hantar I ke tempat duduk kat belakang sekali dalam studio tu! Hawau betul. Her reason was because I bawak 2 budak under age and tak nak nampakkan budak-budak tu on TV! Tak masuk akal langsung laa wei! Memang Vangang! Kalau you peeps tengok Super Spontan kat TV , boleh nampak ramai je budak-budak baya si Yna yang tengok show tu. Saja nak kekwat tak tentu pasal.

I tak suka marah-marah tapi this is too much. I terus sound kat budak perempuan trainee yang usher kitaorang ke belakang studio tu.....I kata cara depa buat kerja tak betul....asyik dok kasi kawan & family masuk dulu & duduk kat depan.....penonton yang betul-betul ada pass , kena tendang duduk belakang. I insisted yang I am Bob Azrai's guest....guest you all duduk depan , guest boss kena duduk belakang ke? Mulanya I pun tak nak gunakan nama Bob tapi budak-budak production ni over sangat , konon kerja & buat practical dengan TV production.......dapat pakai baju production.....depa ingat dah tersangatlah tinggi standard depa tu. Pi rahhh! Terkial-kial budak perempuan trainee tu pergi kasi tahu her superior , then I saw her superior waved to me and asked me to go in-front and usher me to sit with supporters of Beruang Comel.

Akhirnya....me & my entourage dapat duduk berdepan dengan kumpulan Angsa Ganas. Duduk 2nd row from the stage. Memang clear view of what's happening on stage. Later , Bob and wifey came and sat at the next row towards my right. Later said Hi! to him & wife :-)

I hate the drama.....datang sini nak happy happy dengan the kids tengok live show....tapi bila un-justification berlaku depan mata dan I punya ruang to fight for my rights.......I did just that and that was just it , I enjoyed Super Spontan regardless incident tempat duduk tu. Show tu tak salah , team yang mengelolakan hal-ehwal show tu yang fail sikit sebab ada self interest.

Dalam ramai-ramai audience kat dalam studio tu , budak production came and ask if I wanna hold the Angsa Ganas or Beruang Comel flags. Dia cuma ada one of each. I said OK. I'll take the Beruang Comel flag and gave Yna the Angsa Ganas flag. Throughout the entire show , only me & Yna yang pegang both flags......

Yna & Aida with the ex-Raja Lawak comedians.

With TV hosts.....

Autograph sessions with the casts....

Photos caption : (i) Dengan manager Beruang Comel , Reza Zainal. (ii) Sat among supporters of Beruang Comel. (iii) A pic with members of Beruang Comel. They were shocked to see me,,,,they remembered mwa....hehehe! (iv) And a pic with taukeh Beruang & Angsa....hehehe! That nite was Afdlin's birthday.

Yang paling penting......Yna happy. Kawan dia Aida pun happy dapat tengok Super Spontan live!


Ni Yna on her concert day. Tahun ni I tak dapat pergi tengok concert dia sebab ada kerja hujung minggu. Dia kena jadi firefly tahun ni.......

Tak pergi ke konsert tapi I sempat make-up-kan dia. Stage make-up , over laa sikit....hehehe!

Now makan-makan time.....My favourite at Sushi King.....Chuka Kurage *seasoned jellyfish* , Yakiniku Don *rice & beef* & of course 2 plates of Salmon Sashimi. Yna had 2 plates of Salmon Sashimi too :-)

Lama tak ke Warung Santai , Tesco Ampang.

Antara lauk-pauk kesukaan my family kat Warung Santai ni , Sambal Udang Petai - Telur Dadar - Taugeh Ikan Masin & Daging Goreng Kunyit. Aaaaa....satu lagi is the Ikan Kembung Masak Kicap.

This was at D'Santap Asam Pedas , Jalan Genting Kelang *sebelah driving range*. Macam-macam jenis ikan masak asam pedas ada kat sini from patin , kembung , pari , sembilang , ikan merah.....the asam pedas was OK for a non-kaki asam pedas like me. Price range pun OK and affordable.

What made us stop by this restaurant was because Yna's dance class was in Gombak.....so on the way balik ke Ampang kerap kali lalu restoren ni tapi tak pernah singgah. Satu hari tu lepas Yna habis kelas tarian , we gave the place a try. Besides Nasi putih & asam pedas , ada juga nasi goreng & nasi ayam. Suitable for kids.

MP ordered Asam Pedas Pari & I pulak ordered Asam Pedas Ikan Sembilang. Like I said , rasa OK but I was taken aback by the restaurant simply because my asam pedas ikan sembilang was mix with ikan patin. Hello! I minta ikan sembilang. I'm not so stupid not to know yang mana ikan sembilang & yang mana ikan patin. I tanya MP if yang lagi seketul ikan kat dalam mangkuk asam pedas I tu ikan sembilang ke bukan? MP kata bukan. Dia pun kenal rupa ikan sembilang sebab family MP kalau masak asam pedas , memang favourite guna ikan sembilang. I love patin but the thing was , I did not order patin! Rasa tertipu....sebab MP panggil waitress and then panggil mamat yang jaga cashier......tanya depa elok-elok , sama ada yang dalam mangkuk tu asam pedas dicampur potongan ikan sembilang & patin. Both bilang ikan sembilang......jenis besar katanya. Oh! My....rupa kedua-dua ikan pun tersangatlah lainnya....mana boleh sama. But both buat muka tak bersalah langsung. I boleh makan,,,,,,tak de hal......tapi attitude peniaga macam ni rasanya tak molek kot....I belum makan lagi masa I tanya depa pasal ikan tu......they could have just admit their mistake and change it for me but they did not. Ataupun depa tahu sembilang mahal , tu yang try campur dengan ikan lain......nak tipu customer ke? MP sampai suruh depa tengok betul-betul.....tegak-tegak depa kata tu sembilang.....rasa sembilang dengan patin lain tu dowh!

Makan - makan - makan.........sebelum bayar , me & MP witnessed an incident yang membuatkan we decided that it will be the first and the last time we'll be eating at the restaurant. We saw a female worker came to the front of the restaurant , bawak sebesen sudu garfu dan dah dicuci. Dia lap sudu-sudu garpu tu dengan kain. Tiba-tiba segenggam sudu-sudu garpu yang dia lap jatuh bertaburan ke lantai........what she did next was to pick all the fork and spoons from the floor and campakkan semuanya dalam bekas sudu garfu bersih! Oh No!.....I heard MP murmured , "Dah agak dah....." hahaha! Sorry , we're not coming back to D'Santap. Just because of that? Yup! Simply because of that.

Kicap manis.....a must for me bila makan asam pedas.

Now it's my turn to make asam pedas. Pes asam fish yang I selalu guna dah habis stock kat rumah tapi dalam fridge ada ikan pari.....tu yang nak jugak buat asam pedas pari. MP suka. Mood nak masak memang tak de sebab badan penat sangat tapi.......for the sake of peace , asyik dok makan kat luar je.....asyik kerja ke.....sebelum MP sound , baik I jenguk dapur......hehehe! Seriously malas tahap gaban dowh!.....sampai nak keluarkan blender to blend the ingredients pun tersangat-sangat malas hari tu........huhuhu! So I pun ber-experiment-lah kat dapur.

Dalam fridge ada chili giling Giant. I've been using it lately.....bagus jugak. I suka sebab cili dia tak lumat macam cili boh. So back to my asam pedas experiment......I campurkan pes cili giling + chopped garlic + chopped ginger + chopped bawang besar + serbuk kunyit. Mix well!

So far so good.....next.......

Bahan-bahan sayuran dah basuh. Next , tumis chili mix tadi dengan belacan & serai *yang dititek*. Bila tumisan dah masak & naik bau,,,,,,add water + pes asam jawa. Bring it to boil then add ikan pari cuts.....later add salt & sugar to taste.

In goes some daun kesum & bunga kantan.....nanti dah akhir-akhir , more daun kesum + bendi + tomatoes. Verdict , tunggu MP makan....hehehe! He said OK je.....Yay!

The other day I went to pasar malam kat Ukay Perdana.....beli tahu putih. Apa lagi.....buat my tahu sumbat daging laaa. For those yang tak pernah tengok my post on this tahu sumbat,,,,,it's a repetition lah ye....

Lama tak buat jugak tahu sumbat ni.....First kena buat inti daging. Tumis chopped garlic with some chilli paste & minced beef. Then add finely chopped iceberg lettuce. Sumbatkan beef mixture dalam tahu. Then buat egg mixture pulak. Eggs + fish sauce *garam pun boleh* + white pepper. Beat the eggs well.

Next , celup-kan tahu dalam egg mixture & goreng. Tu je. Siap. You can eat it with any sauces you like. I like mine with cili padi or kicap ABC. Selalunya bila I buat tahu ni , it will be my ONLY tahu lunch & dinner.

On one fine day , anak-anak nak pasta tapi tak nak yang berkuah. I pun buat version yang I suka.....Using EVOO , saute chopped garlic & yellow onions , then add minced beef + salt & black pepper. Added some sweet cherry tomatoes.

Next just add cooked pasta to it.....mix well. Done.

Ni dinner untuk malam-malam Super Spontan goes live on TV. Fast food nites!

Macam-macam ada....Fish Tofu with Thai sweet chilli dip. Just plain burgers & cheese sausages. And my favourite would be , hot dogs with butterhead lettuce + relish. Along with dashes of mustard + mayo + chilli sauce & black pepper.......yummy!

Hari tu dapat beli stock Ikan Pekasam. Dah masak & kasi 2 bungkus kat my parents.....now tinggal lagi 2 bungkus stock Ikan Pekasam kat rumah. Fasting month coming , nak kena beli lagi. Sekarang susah nak cari petai yang dah kopek. Dulu kat Giant Bukit Antarabangsa ni ada jual , tapi since 2 years back , jarang-jarang nak ada. Dapat beli petai ni pun kat Hero Taman Dagang. Sebungkus almost RM8.

My favourite dish time puasa. Makan lauk ni pun dah OK. Goreng Ikan Pekasam , then tumis bawang merah & cili padi.

Then hancurkan ikan pekasam tu kasar-kasar....mix well dengan bawang & cili padi.

Add petai at the last minute. Heaven! Yna pun layan lauk ni. Yay! Ada geng.

Ni masa nak pujuk Ashel to cut his hair. Dari pagi dok pujuk dia tapi dia tak mahu. Promise dia nak belikan toys , nak bawa dia sana sini.....baru dia nak ikut.....tu pun he wasn't happy about cutting his hair.

We went to Kwik Cut Jusco AU2. Mula dia tak nak masuk kedai , tapi bila nampak ada motor & kereta mainan kat dalam salon tu.....dia masuk jugak....hehehe!

While my son was cutting his hair.....I took the opportunity to chop off my locks as well. Too long and it needs trimming. OK lah....just nak trim je pun , kat salon mahal pun....trim-nya sama jugak....hehehe! RM15 for mine and RM10 for Ashel.

Masam je muka Ashel throughout the hair cutting process....hehehe!

There you go......the before and after photos......

Pasar Malam......dunno why but am fine with going to pasar malam and eating pasar malam food. Mungkin most celebrity is not game for it for whatever reasons they might have but for me.......baik sayur ke , ikan ke , daging ke , ayam ke.....sama je macam beli kat hypermarkets or supermarkets. Quality wise.....I tengok OK je. Boleh je dimakan bila sudah dimasak. Kadang barang basah yang kat supermarket-supermarket pun kualiti teruk.

Tak selalu , tapi bila terasa nak pergi ke pasar malam......I will go. Tak de rasa malu. Usually I'll go to pasar malam kat Taman Dagang , Taman Melawati or Ukay Perdana. Sometimes lepak makan Bakso kat pasar malam Taman Dagang dengan my students. Kat sini our favourite is to buy Kulit Ayam Goreng.......waaaaa.....best! Another of my favourite is Jantung Ayam Goreng. 1 cucuk ada 5 jantung ayam....hmmmm.....that's jantung from 5 ekor ayam already. There was a day when I bought 10 cucuk jantung ayam goreng.......do your math......I just took home with me jantung ayam from 50 ekor ayam! Hehehe!
Since May lagi dah mula angkut-angkut barang dari studio Galaxy ke studio UK......kat studio baru nak makan senang. Bawah studio kedai makan mamak , Restoran Ali Maju.....macam-macam ada. Bila ada kelas pagi,,,,,,Capati & Potato Dhal will be my favourite choice here for breakfast.

One day I took the kids & Yna's friends to TGV Cinema at Wangsa Walk. Ingatkan nak ber-movie marathon. The kids nak tengok Nongkrong & Baik Punya Budak.....tapi under 18 years old tak boleh tengok pulak. Laaaaaaa......Awat macam tu.....Kat rumah bukan main promote kat Astro First suruh langgan filem-filem ni. Tak de pulak depa advise home viewers that the movie's for PG13 ke or 18+ ke.......censorship for TV and movie kat Malaysia ni lain-lain ke? Hmmm......no idea. Logic-nya kalau status filem kat panggung 18+ or 18SX , automatically kat TV Malaysia pun sama lah sebab yang tukang censor filem-filem Malaysia ialah LPFM.

Kaedahnya , pergi panggung nak support filem Melayu tapi budak-budak tak boleh tengok. Naturally , parents pun tak tengoklah movie Melayu yang ' the making of ' & promo-nya amat hebat di TV-TV Malaysia. More or less 2 minggu filem Melayu ditayangkan di panggung , Astro First dah promo suruh langgan filem-filem terbaru tu. Katanya , something like bringing the movie to your home lah with only RM15.

Penggiat filem berkempen nak suruh penonton pergi panggung tapi Astro First sogok penonton suruh tak perlu pergi panggung , tengok je filem terbaru kat rumah......Achaner tu? Bila filem Melayu keluar kat Astro First maknanya DVD copy pun dah keluarlah......Bila penonton beli DVD cetak rompak , orang filem mengarok sebab tak pergi panggung & beli dvd haram yang harganya RM8 sekeping. Tapi bila langgan filem kat Astro First kat rumah & penonton tak perlu pergi panggung , depa diam pulak......Cetak rompak lagi besar tu kot , dengan cara paling halus......to me , having Astro First doing this.....it will not help the local film industry in the long run. Just my 2 cents worth *wink*.


Roger! Selamat update May. Next on to my July & ramadhan updates. Bear with me peeps.

A note for me : To admonish your brother in private is to advise him & improve him. But to admonish him publicly is to disgrace & shame him - from Islam Speaks.


Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

10 comments:

  1. seronok baca cite may akak... tp kesian psl kes trip letrik tu... luckly takde apa2... tp mmg selfish lah jiran akak tu...sbb dia yg bt keje ikut suke, org lain lak yg jd mangsa...

    ReplyDelete
  2. Sekali post.... hamek ko... kalah novel ni... LOL

    ReplyDelete
  3. syukur Alhamdulillah kerana dikurniakan Allah diri dan keluarga yang tak kemaruk nak hadap rancangan2 hiburan lagha ni walaupun rumah dekat Finas tu jer.Insyaallah walaupun orang bagi tiket free pun kami sekeluarga tak akan sesekali gigih nak tuju ke situ.Insyaallah..

    ReplyDelete
  4. i'm yr blog reader. suka baca cerita you. Suka jugak baca pengomen2 entry you. I wonder and lucu sangat baca bila ada anonymous yang mengomen macam tak ssukaaa je tp bley plak baca entry you yang pjg berjela tu.. lucu tak...hehehehe....ke aku sorang je yg rasa lucu..?...T__________T

    ReplyDelete
  5. yeyyyy...YNA dah tumbuh tetek dah..

    ReplyDelete
  6. Dana - Tu lah....so let it be a reminder to us all yang nak renovate rumah...bab-bab letrik ni tuan rumah kena pantau & jangan bagi 100% mandat pada contractor to do it,,,,kena minta khidmat nasihat TNB.

    Mademoiselle - Hahaha.........terpaksa kena tulis novel bulanan , kalau tak.....tak tulis langsung! Tu pun ada story-mory yang skip :-)

    Anonymous @ 8:07am - and you have all the time in the world to read a blog about a woman that you dislike , how nice *wink*

    Lina - They're having a virtual love hate relationship with me I guess...hehehe! Tak pe lah....Terima je....

    cristine - that's good isn't? it shows that she's a normal girl and will not grow to be a flat-chested woman , right? *wink*

    ReplyDelete
  7. suka mek nanga rambut baru Ashel. makin cute jak nya udah nya berambut pendek tok hehe

    ReplyDelete
  8. uuuwwwuarghhhhhhh.....sleepy..;-0

    ReplyDelete
  9. CLEO - Ashel madah dirinya kacak berambut pendek....hehehe!

    Anonymous @ 9:27am - Ya....go and sleep or read something else that will make you wide awake *wink*

    ReplyDelete
  10. kak tak yah layan anon tu...

    sedapnye akak masak...terliur lak di bulan pose nih...

    cepat la buat posting baru...terintai intai saya tunggu update

    selamat berpuasa to you and family

    Miss Lim

    ReplyDelete