~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Saturday, October 20, 2012

A Hectic Month For Me

Anai-anai....ya.....rumah diserang anai-anai. Then we discovered ada sort of stalactites being formed at the arch of my laundry area.......we have to do something about it , super fast. And also am getting a new neighbour....baru beli rumah sebelah and currently doing a major renovation to the house. Bising and berhabuk. 

Been 3 weeks now that we decided to stay at my parent's place sementara kerja-kerja baik-pulih & etc dilakukan kat rumah. Bila dah kat rumah my parents......meriah laa sikit. On weekdays pagi , my brother hantar anak-anak dia untuk siap-siap ke sekolah. Kawan-kawan my dad pun selalu datang ke rumah. 

Ni bilik I kat rumah my parents ni. Pink lagi. Dari zaman anak dara sampai sekarang , stay macam ni. Masa kahwin pun tak de buat bilik pengantin yang dihias bunga-bunga & kerawang-kerawang & segala macam yang kalut-kalut tu. I tak nak. MP pun tak nak. Bilik maintain macam pada hari-hari biasa. So , been 3 weeks.....me & kids & MP tidur kat bilik ni. Me & anak-anak tidur atas katil. MP pulak kena lah camping kat lantai....hehehe!

Bulan ni sangat-sangat busy dan minggu lepas , I worked from Monday to Monday! Every Monday since before Raya , this is my view every Monday morning. Mengajar kumpulan choir di Kementerian Petanian & Industri Asas Tani.

This was last Tuesday 9th October , buat vocal workshop dengan Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran di Kementerian Sumber Manusia. Workshop 2 hari , before 9am dah kena berumah-tangga di Menara Dato Onn , PWTC.

Seronok buat workshop dengan government bodies ni......makan , makan , makan! Workshop from 9am - 5pm.....3 kali break makan. Kalau workshop yang sampai malam......siap ada supper lagi.....Alhamdulillah , dapat makan sedap-sedap. Dapat kawan-kawan baru....Insya'Allah more business for me & Kak Siti.

Rabu 10th October.....selesai vocal workshop di Kementerian Sumber Manusia.

Ni kelas vokal yang I ajar di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) , Kuala Lumpur. KPTM KL tak pernah ada choir group. Ni 1st time ditubuhkan. Ni betul-betul cabaran bagi me & my team. Group ni mula dari zero. Most of them tak ada music background. I hanya ada 10 sessi dengan group baru ni untuk train diaorang 5 lagu sebelum persembahan sulung diaorang untuk Majlis Konvokesyen ke 29 di PICC, Putrajaya. 

The process started from scratch. Audition choir members....tapi you know what , apa yang I dan Kak Siti percaya......everyone yang ada suara , can surely sing. Itu cabaran bagi our vocal studio. Walaupun kalau nak ikut separuh yang datang audition tu ada masalah pitching *sumbang* , tapi kita akan ambil mereka to be with the group jugak. It's our challenge to train them vocally. Ada proses yang boleh digunakan untuk memperbaiki masalah tone deaf , pitching dan sebagainya. Our mission is to educate sebab tu we'll accept everyone.

Thursday 11th October was my last session with KPTM's choir group. Then comes sessi Raptai & 2 days of show days.....hah! Memang bulan ni jadual kerja padat. Penat sangat.  

Our work scope bila mengajar choir ni bukan hanya tertumpu pada vocal arrangement saja but also kena buat music arrangements. Ada lagu yang nak dinyanyikan tu tak ada minus one....so kena lah buat. Ada pulak choir group nak nyanyi medley.....pun kena buat music arrangement for it. Bila dah kena buat music arrangement......that means kenalah pergi jumpa music arranger untuk buat studio work pulak. Bila buat studio work ni , it's best kalau kita tau sikit sebanyak tentang music....like the music key , vocal range , tempo.....in short , kalau tahu main piano or keyboard....pakai kurang pun gitar.....lagi baik.

Friday 12th October , is the Raptai Penuh untuk Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 29 di PICC, Putrajaya. Me & my team decided to go to Putrajaya with the gang naik bus kolej. I requested for the choir team to wear red & black.

Saturday 13th & Sunday 14th October , jam 6:30 pagi dah kena berkumpul kat KPTM. Nak gerak ke PICC dengan bas sama-sama. Memang kena berkampung dari pagi sampai ke petang kat PICC tu sebab Majlis Konvo ni dibuat 2 sessi. Ada sessi pagi & petang. Both sessi pun kumpulan choir kena perform. Untuk convo ni I tak conduct the choir , I serahkan tugas choir conducting pada my co-trainer , Teacher Glam.

Bila mengajar choir ni selain aspect vocal yang perlu dititik-beratkan....choreography pun we have to choreograph for the entire choir performance. Tak lah group choir tu static je bila menyanyi.....ada joget-joget sikit....movements yang sesuai dengan lagu & event. Nak buat lebih-lebih , I pun tak pandai......gerak sikit-sikit tu boleh laaa.....lagi pun space untuk budak-budak choir perform , sangat-sangat limited. 



Ni pulak kat dengan Kumpulan Choir UniPutra di Universiti Putra Malaysia. Our team dapat job untuk mengajar sebagai part-time lecturer di UPM. Kena habis kan 12 sessi untuk semester ni. Kak Siti akan tumpu pada vocal technique and I will concentrate on the vocal performance. Basically , every Thursday nite I will be in UPM to train the UniPutra Choir group. They have a show coming up on November 4th. Ni pun group baru jugak , my team hanya ada 7 sessi lagi untuk melatih 2 lagu baru for the performance.  

Dalam sibuk-sibuk tu , sempat jugak luangkan masa untuk jadi jury Final AADK Idol peringkat Ibu Pejabat di HQ Agensi Anti-Dadah Kebangsaan.

Akhirnya depa pi panggil jury naik stage menyanyi! Alamak......

This was towards the end of September. Yna & group Nova Nona dapat peluang menari dengan penari-penari senior di bawah choreographer Ahmad Kassan. A great experience for her and friends.

Yna dapat peluang menari for the opening dance routine of Bintang Klasik Nasional Finals. Dulu masa I mula  menyanyi....Ahmad Kassan dah menari,,,,boleh angkat-angkat I lagi masa tu....Sekarang????? Ngeri siot! Tak terangkat der......hahaha!

3 hari juga-lah berkampung di Angkasapuri RTM. Terkejut bila Francisca Peter terpa I kat kantin RTM. Memang dah lama sungguh tak jumpa Kak Fran.....rasanya the last time we did a show together was in 1988 masa show atas jemputan HRH Tuanku Sufri Bolkiah di Istana Darul Hana in Brunei Darussalam. Kak Fran masih kecoh macam dulu jugak. Tak sempat nak ambil gambar dengan Kak Fran but managed to introduce Yna & Ashel to her masa tengah lepak-lepak kat make-up room. Got a pic with her sister , Bibiana Peter. According to Fran , Bee was the one who spotted me at the canteen. Tu yang Kak Fran datang tegur I.......

Nova Nona all dressed-up for the show :-)

Nova Nona with the rest of the gang.....

TV shots of the opening gig....

Sekarang it's OK for Nova Nona to be active in their dancing.....to gain confidence and experience while on stage. Cuti sekolah November nanti *not for Yna though sebab dia belum cuti lagi...* , I will take the time to train them vocally. Prepare untuk their next single "BONDA".


Most days sampai rumah dalam pukul 9 malam. Walaupun dengan mata yang mengantuk & badan yang letih , kena squeeze masa for the kids. Thanx to MP for helping out with the kids while I was at work. And many thanx to my parents for taking care of the kids while me & MP was out working. Since we're still staying at my parent's place , lokasi makan-makan pun dekat area rumah my parents jugak-lah. On one of the nites , we dined at Dagang Avenue. Kat situ ada burger bakar Abang Burn....ramai yang beratur....nak jugak cuba since dah depan mata.....tunggu queue reda sikit baru order....I ordered Beef Supremo apa tah...dalam RM12+. Ada cheese , ada mushroom , ada beef bacon , ada onion rings in the burger. I love burgers but I suka those real American burgers.....without the 'banjir' sauces. Burger yang orang kita buat....bakar ke , tak bakar ke....selalunya banyak sangat cili sos-nya. Berair-air , payah nak makan.

Ada satu outlet yang jual western food kat Dagang Avenue ni.....not bad. Portion was quite generous. Dah 2 kali I makan kat outlet ni. Ashel loves the Fish & Chips. Tak ingat how much harga Fish & Chip + Sirloin Steak but both costs RM30. On another nite , we had Fish & Chip with 2 Sirloin Steaks. It costs RM48. Beef was tender and the mash was good.

Knowing that my daughter is a big fan of Zizan Raja Lawak and I know that she wanted so much to watch Hantu Kapcai.....so.....on one Friday nite , balik je dari kelas.....terus bawa the kids pergi tengok movie kat MBO Ampang. Seronok diaorang.

Just me and the kids , tengok show pukul  10:20 malam. MP tak nak join , understood sangat. Dia tak suka tengok wayang.Lagipun dekat je dengan rumah my parents. Malam tu tak ramai orang kat MBO ni. Best thing , MBO Ampang baru refurbished balik panggung. Cantekkkk! Ticket RM10 seorang. Ample parking. Clean cinema. Orang tak ramai. Dolby surround sound. Hot dogs ada. Caramel popcorns pun ada. OK laa tu....tak payah pergi jauh-jauh.

At the end of each night......time to hit the sack. My nitely view sebelum tidur......glow in the dark stars & comets & meteors & etc yang I lekat kat siling bilik dari zaman anak dara lagi. Bila tutup lampu.....benda-benda alah ni will glow.....Since I was a teenager.....suka berangan. Suka mimpi yang indah-indah....now my kids especially Ashel,,,,,,sangat-sangat teruja bila tiba masa untuk tidur tiap-tiap malam kat bilik bujang I ni *wink*.

Time for me to see some stars now. Nite. 


A note for me : I miss you. Very much.



Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Thursday, October 11, 2012

TQ Virtual Friends :-)

 A quick one before pergi kerja....

Sorry for being outspoken in my last post......ada yang tak suka I tulis macam tu....hahaha.....akak pun tak suke dek.....it's not me....but you must know that I can be vicious if I choose to be. My point here is.....we can choose what we want to become. Therefore , why choose to be a bad soul when you can be a good one. We can choose peace instead of havoc. We can choose clear instead of cloudy.......the choice is ours. 

I've always choose to be polite but am only human......I have mood swings. I have bad days. I have ups and downs in life just like you. So the day I wrote the 'not so good' post......I choose to be vicious. I choose to use un-polite choice of words.......I choose to downgrade myself.....That day everything I wrote was my choice. No one forced me to do so. 

I felt so bad for my daughter. She did nothing wrong by asking me to take her to a comedy show.....but she was being judged and criticized through my story telling. 

I know.....I should ignore all comments from those sick minded individuals........but.....believe me,,,,,it is easier said than done. You were not in my shoes. You like to see the strong side of me,,,,,Yes,,,,,I am strong and can be strong but I can't be strong all the time. Sometimes I can be weak too. 

Another reason why I choose to be out of the limelight........I've had it. I want an ordinary life , just like you. I want to be true to myself. 

I'm sorry for being rude in my writing......again , I'm only human..........but......to you sick people out there.....you don't own me......not an inch dude  :-)



Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Tuesday, October 9, 2012

Sick Anonymous Comments.....

"Post cerita anak aku nak tengok Lawak Ke Der pun boleh jadi tomahan to some of you. Apa salah anak aku? Anak aku nak mintak kat siapa kalau tak mintak kat mak bapak dia? Aku nak bawak dia pergi tengok show apa , nak bawak dia pergi mana ke.....kena mintak permission lu ke der? Ada aku mintak duit lu? Ada anak aku mintak duit lu. Kalau lu yang aku tak kenal.....yang anak aku tak kenal suka-suka hati boleh kurang ajar....aku pun reti nak cakap bahasa-bahasa celaka ni....Aku nak didik anak aku macam mana , anak aku nak jadi apa bila dia besar nanti.....lu sakit kat mana? Anak aku bukan tanggungjawab lu laa , lahanat! Lu nak bawak anak lu pergi tengok tilawah Al-Quran.....lu bawak lah.....Hoi! ada aku kisah? Kalau lu agak-agak lu suci....anak-anak lu semua suci.....itu hal lu lah. Tapi aku rasa , kalau niat lu comment kat blog orang macam yang lu comment......lu memang hati busuk. Lu tak suka aku....lu jangan baca kisah hidup aku.....apasal lu suka jadi kudis buta dalam hidup orang lain? Best ke jadi kudis? Awat yang pilih jadi kudis? Awat tak nak jadi yang baik-baik....yang wangi-wangi.....yang cantik-cantik? Lu ketawa macam iblis ke bila lu post komen untuk sakitkan hati aku? Memang betul laa lu tak kisah....sebab lu setan. Kalau lu ada hati manusia normal , lu tak kan buat orang macam ni. 

Ini hidup aku. Ini anak aku. Lu boleh pergi mampos! Coz why? Aku tak kenal lu. Kalau lu mampos depan rumah aku pun.....hohoho! Ada aku kisah????? Lu ingat dengan tulis komen gampang macam tu , Tuhan kasi lu pahala? Bodoh laa wei! Aku memang tak bertudung,,,,,,agama pun tak tinggi....tapi hati aku tak hitam macam lu , sial! Mungkin lu bertudung,,,,,,atau mungkin lu bersemutar besar lagak Guru Yahya.....tapi sorry to say laaa......peribadi lu buruk. Songsang. Tak habis-habis nak cari cela orang. Lu sempurnakan diri lu dulu. Pastikan diri dan anak-anak lu turut perintah wajib Yang Esa dulu.....kalau semua tu lu buat.....tapi masih suka dok nak aib-kan orang,,,,,,lu pikir laaa sendiri. Tuhan suka orang macam lu atau Tuhan sayang orang macam aku? Bikin malu mak bapak lu je dapat anak kurang ajar & hati hitam macam lu. 

Aku sentiasa jaga bahasa aku......selalu cakap berlapik dengan species virus macam lu.....but again.....devilish souls like you do not deserve any respect from me. Enough is enough. Anak aku dosa apa dengan lu? Aku dosa apa dengan lu? Family aku dosa apa dengan lu? Get a life laa. Sempurna atau tidak......Aku ada kehidupan aku sendiri. I have a life but I don't think you do. Or perhaps your life has a big hole in it. Aku dok cakap baik-baik pun lu lagi pijak kepala aku. Kalau aku bawak anak aku pergi Tilawah Al-Quran......lu suka ke? Sebab aku rasa lu akan post komen yang aku nak menunjuk alim pulak.....apa pun yang aku buat lu akan main hentam kromo semacam je. Lu lagak macam lu Tuhan pulak nak hukum-hukum orang.....Walaupun hati lu jahat , aku harap Tuhan jaga lu. Aku harap Tuhan pelihara jiwa lu yang sakit sebab tak boleh tengok orang lain gembira. Aku harap Tuhan tak laknat lu sebab suka sangat guriskan perasaan orang. Paling-paling yang aku boleh buat pun.....cakap macam ni laa kat lu....tapi Tuhan boleh buat lebih pedih kat lu dari aku. May He has mercy on corrupted souls like you. Amen....."


Hehehe.....sekali I pun boleh hilang akal maaaa........



Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Sunday, October 7, 2012

A Nite Of Laughter!

Yezzerrrrr!!! Dapat juga bawa Yna pergi tengok Lawak Ke Der 2 (LKD2) last September 29th di Istana Budaya. Tak sabar sangat si Yna nak tengok JOZAN......hari-hari dok merengek minta belikan tiket LKD2. She's a die-hard fan. Her day & night is all about this duo.

Tengah duduk-duduk minum kat cafe di Istana Budaya tu , Abang Harun lalu. Dapatlah MP jumpa kawan lama dia. Dulu in the 90's masa MP aktif buat show dengan entertainment company tempat dia kerja dulu , selalu jugak company MP tu panggil Abang Harun untuk jadi MC / Comedian untuk show-show diaorang. Yna was stunned to see MP with Harun Salim Bachik main panggil bro-bro je....hehehe! MP tak tengok show , dia hantar me & Yna je....he'll come to pick us up later after his meeting.

Time to masuk panggung tengok Pak Lawak berlawak......hahaha!

Tak pernah hayat-hidup I duduk depan-depan bila pergi tengok show kat Istana Budaya ni. Ni 1st time I duduk 6 baris dari stage! Si Yna laa.....dia dok berkomunikasi dengan fan-fan JoZan dari Singapore. They're coming to see the show on the same day as us and they'll be sitting kat tempat duduk barisan D. Masa I booking ticket through ticket2U , yang tinggal cuma 1 seat kat hujung barisan E dan 1 lagi di barisan F , betul-betul belakang seat on row E. Yna nak jugak duduk dekat-dekat dengan group Singapore JoZannerz tu. OK lah....ikutkan. Tapi,,,,,,surprisingly , best jugak duduk depan.....the view from my seat was superb.

I love Lawak Ke Der season 1. Hilarious. All act was funny. Somehow or rather , I can't say the same about Lawak Ke Der 2. Tak de act Datin-datin Seekers. Tak de act Achai & Mael Lambong. Totally different act all together. Lawak tu memang laa lawak tapi rasa 'kosong' sikit......

Malam yang I pergi tu Nabil tak de......sepatutnya he's the MC but that nite diganti dengan Douglas Lim , a comedian that I like so much. I suka Douglas sebab he's fast dan seorang comedian yang bijak. He did a good job with his daring jokes about the Malaysian police....hehehe! Tapi rasanya nanti bila keluar kat ASTRO mesti bukan act yang Douglas jadi host laa kot....

Harith Iskander.........OMG! He was the bomb! Kelakar to the max! I totally enjoyed his act. Intelligent jokes yet funny. 

I laughed the hardest at jokes thrown by Douglas & Harith that nite. Yna too was laughing hysterically to jokes by both of them. To me , they stole the show.

After the show,,,,,,took the opportunity to get an autograph from Harun Salim Bachik & Afdlin Shauki. Douglas Lim & Harith Iskander tak nampak kelibat pun........tak de pun team-team yang jual merchandize diaorang :-(

Haaaa........I have no choice but to buy T-shirt JoZan for Yna. Bila dah beli t-shirt baru dapat masuk ke ruang khas untuk bergambar dengan JoZan. Nice.....Zizan wore the white T , Yna wore the red T & Johan wore the black T. You can see that my daughter was the happiest that nite. I'm so happy to see her happy , wish that I can do more for her.......I will , Insya'Allah.

            
 Kes gatal tangan edit gambar.....

Kes sama seperti di atas...hehehe!

                            
Hmmmm........tengok laa berkilau muka si Yna. After so long asyik dok berchatting via FB & Twitter.....dapat jugak si Yna bertemu muka dengan Kak Rin dia , another Jozannerz die-hard fan from Singapore. Yna was also delighted to learn that Johan's wife Ozlynn Watie remembered me....huhuhu! Ozlynn said she grew-up watching my work , wow! Honoured.




A note for me : In Malaysia , ada yang lagi tinggi dari best. It's best giler. Then atas best giler ada lagi tinggi....It's best giler babi sial - Douglas Lim *hahahaha!.....sengal!*




Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Friday, October 5, 2012

BIL's Open House

Dah habis raya puasa dah......tapi masih ada lagi gambar-gambar time raya kat dalam few drafts. Nak buat apa pun???? Ada 2 lagi post raya...Alah , this is my blog what....Huhuhu! Post je lah.....

25th August , my BIL Kadir buat open house kat rumah dia di South Lake , Mines. On the same day Tun Mahathir pun buat open house di rumah dia di North Lake , Mines. In the morning my BIL paid a visit to Tun's house and had to rush back because his own guests dah mula datang......



South Lake ni slightly after Mines Wonderland & Mines Shopping Centre. Rumah my BIL ni berhadapan dengan Australian International School Malaysia. At one point , his twins sekolah kat sini , pergi sekolah jalan kaki je sebab AISM betul-betul depan rumah.

Dah sampai....awal pagi.

Khemah semua dah siap pasang days earlier.....ni kat area house entrance & lobby.

Greeted by the twins , dah siap pakai baju Melayu. Oh! Boy! They're so tall!

Rumah ni ada banyak tingkat....so......kalau nak ke bilik , ke dapur , ke gym dan ke mana saja dalam rumah ni....naik lift je lah....siapa yang nak guna tangga.....silakan....hehehe! Owh! My BIL yang suka guna tangga....

Sebelum tetamu sampai , lepak-lepak dulu......

OK....time to rock and roll......

Sebelum tetamu datang......photo-photo dulu.

With my twin nephews Erwan & Erman.

Hmmmm.....happy faces,,,,wish we adults could be happy like this all the time :-) With Ashel & Yna is Zidane , my cucu saudara......uwaaaaaaaaa....cucu der!

Everything dah siap.....caterer from Palace Of The Golden Horses. Lemang sendiri beli. Ketupat Daun Palas & Nasi Himpit sendiri buat. Rendang Ayam & Daging sendiri masak. Kuih Raya , separuh rumah punya & separuh hotel punya. Other food hotel mari.

By 10am , guests dah mula datang. Hmmmmm.....ramai bangsa asing yang my BIL jemput. Since leaving the Ministry , he's very much into all sorts of businesses mainly as a developer & also into the tourism industry.

Just a simple table setting......

Sebelum ramai orang datang........kita makan dulu!

\
My BIL in blue at the background......entertaining his VVIP guests. Most were Ambassadors.....depa ni my BIL kenal masa he was Minister Of Tourism dulu and he kept the rapport with most of them till now.

MP with one of my BIL's trusted man , Kelly. Seingat I dari zaman my BIL nominated MP to be his rep as a Business Manager at a seafood floating restaurant in Shah Alam back in the early 90's,,,,,I dah kenal Mr Kelly ni.....Friendship,,,,,tak kenal bangsa kalau kita dah selesa kawan dengan seseorang tu. Tak guna jugak kalau kawan sesama bangsa dan agama tapi disebabkan duit , tikam kawan dari belakang. Hahhhhh......a situation that I'm currently facing. May Allah show me the best possible way to handle people like this. So far , I hanya diam dan jauhkan diri. Maka dah dianggap macam adik beradik , even MP pun tak berkira wang ringgit tapi ditikamnya kita dari belakang. Yang paling sedih....yes....orang Melayu kita yang selalu buat palat macam ni.

Rumah my BIL ni tepi tasik and he has a boat! Apalagi....escape sekejap , round-round tasik Mines....

Off we go.....onboard Puteri Sazean

View of the house from a distance....

This was just before we sail away from the Villa Sazean jetty.......

A complete boat......ada kitchen , fridge & toilet...

Just us on board :-)

The kids really enjoyed the boat ride.....

Diaorang dah selamat turun ke jetty.....I yang masih kat atas boat lagi.....duty ambil gambar....

The kitchen......it's where all the house workers would gather. Kat rumah ni sangat Inter-nasion-nal....hehehe! Ada housemaids from Indonesia , a cook from Thailand , driver from India & Malaysia , house guards from Nepal , gardeners from Bangladesh........so many workers in 1 house! More than 10 workers....

Those in the pics above were Kak Sam from Indonesia , Kak Som from Thailand & Ashok from India....they've been working with my BIL for over 12 years,,,,,since before I got married to MP. Ashok sent & fetched me & MP at the airport when we left for our honeymoon to Australia after we got married in 2000. So much things I did in the presence of both Kak Sam & Kak Som. Travelled outstations with them....they were at my wedding , they took care of me when I was being pregnant with Yna....cooked for me.......they're like family :-)

I've posted about Villa Sazean in my previous post , entahlah bila & kat BBB yang mana. To new readers , here's a glimpse of the villa. My BIL suka European antiques furnitures. So this villa is packed with it. Besides the pool at Lower Ground floor....I love the grand dining hall that's on the Ground floor. This hall ada 3 separate areas. The dry kitchen , the 18 seater Horse Shoe dining table which is facing the lake & the 22 seater Long Dining Table.

Ni bukan dining room....it's just kerusi-kerusi antik yang di letak at corners of the villa....banyak sudut , tak daya nak capture semua....

Lights & chandeliers.......this villa has loads of it! One of the photos above is the Lobby area which leads to 2 separate grand living room and 1 waiting room. Lupa nak snap piccys......but I did posts pics of it before.

They kids , sempat tengok Disney movie lagi in the AV room. Once masa my BIL was Minister of Information , dia gasak suruh me & MP & few other family members teman dia tengok cerita Hisdustan yang panjang sampai 3 jam kat bilik ni......MP & my other BIL's laa yang azab , firstly sebab kena tengok filem Hindustan yang memang depa tak minat and secondly sebab depa tak boleh nak merokok....hehehe!

Masa open house hari tu , the kids crashed kat bilik their cousin Erman.......

By mid-day....the kids dah lesu....a quick dip in the jacuzzi for Ashel & Zidane. All bedrooms & guest bedrooms ada own private bathrooms complete with shower area & a jacuzzi! Awesome  kan???

All bedrooms including guest rooms has this exact antique wooden and so so damn bloody heavy beds. Jangan mimpi-lah nak alih katil ni sorang-sorang or even kalau berdua. Tak-kan boleh angkat! Double & Single beds in all rooms , yes....including the guests rooms too. 

You see , as a former Minister of Tourism for many years....my BIL travelled around the world a lot. So bila dia buat rumah dia sendiri.....he kinda thought of everything. That's why dalam semua bedrooms including guest bedrooms pun dia letak 1 double bed & 1 single bed......senang , kalau family members datang or kawan-kawan anak dia datang rumah....each family or family friend can crash in just one room. Macam kalau kita travel 1 family,,,,,dalam bilik hotel cuma ada 1 double bed,,,,,then we'll ask for extra bed....basically , tu lah concept yang my BIL buat kat rumah dia....except for his own bedroom laaa kan.....hehehe!

Fast foward........Abang & Adik *our nickname for the twins* dah tukar baju. Diaorang pulak nak naik boat & ajak their Pak Ngah join diaorang. Hmmmm......bila kata nak naik boat , Ashel & Zidane pun nak ikut.....kena lah turun balik ke jetty.

Kali ni lepak kat atas deck boat pulak.

More views of the villa from afar.....

Most of the time we can see boat-boat pelancong dari Mines Shopping Centre. These tourist boats akan lalu North Lake *kat Mines Shopping Centre* then masuk ke South Lake and lalu depan rumah my BIL. Usually boat driver akan slow down bila lalu kat depan rumah my BIL....

Ni view of Mines Shopping Centre dari arah rumah my BIL....

The daredevils..........Abang & Adik.

Lepas naik boat , the twins ajak the kids swimming pulak......guests masih ramai lagi.....MP suruh naik lepak-lepak kat bilik dulu.....tunggu guests kurang sikit baru pergi swim.

See what I mean by being daredevils.....the twins gasak panjat dinding waterfall and dive down into the pool. Tak terkata apa Pak Ngah diaorang....hahaha!

Guests masih ada lagi but the kids just can't wait.........

Cousins......wish they can spend more time with each other just like the old days :-)

Naik naik.....enough of water in a day.

Then it's time to go home.......we were supposed to stay over night , sebab tu Yna dah siap pakai baju tidur segala but MP had a last minute business call. Better balik lah.....nanti esok tak nak susahkan my BIL's driver coz dia kena uruskan the twins nak balik ke Kolej Tunku Jaafar after their Summer Break. A day after that Yna pun nak naik sekolah for her new term after a long 1 and a half months of Summer Break. Insya'Allah......raya haji ni jumpa lagi.

Yna and Ashel bid goodbyes to their Uncle Kadir.....

Time to go home :-)

Sebelum balik , Kak Som ada bekalkan lemang & ketupat daun palas with some rendang daging. Hmmmm....dinner malam ni dengan lemang , ketupat & rendang......tadi kat Open House tak jamah pun.

This was a day earlier , bawak budak-budak pergi Low Yat. Nak beli-kan si Ashel Android tablet yang murah untuk dia download and main game. 

Then on the way balik we stopped at McDonald's Ampang Jaya for an early dinner. Dapat jugak beli 6 biji gelas coke edisi Olympic.... 

One of my favourite thing to eat at McD........fries on the tray with ketchup & chilli sauce & sprinkles of black pepper!



A note for me : Nice to be rich......


Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.