~ DISCLAIMER ~

DISCLAIMER : Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

PHOTOS

Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi , you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

Sunday, October 7, 2012

A Nite Of Laughter!

Yezzerrrrr!!! Dapat juga bawa Yna pergi tengok Lawak Ke Der 2 (LKD2) last September 29th di Istana Budaya. Tak sabar sangat si Yna nak tengok JOZAN......hari-hari dok merengek minta belikan tiket LKD2. She's a die-hard fan. Her day & night is all about this duo.

Tengah duduk-duduk minum kat cafe di Istana Budaya tu , Abang Harun lalu. Dapatlah MP jumpa kawan lama dia. Dulu in the 90's masa MP aktif buat show dengan entertainment company tempat dia kerja dulu , selalu jugak company MP tu panggil Abang Harun untuk jadi MC / Comedian untuk show-show diaorang. Yna was stunned to see MP with Harun Salim Bachik main panggil bro-bro je....hehehe! MP tak tengok show , dia hantar me & Yna je....he'll come to pick us up later after his meeting.

Time to masuk panggung tengok Pak Lawak berlawak......hahaha!

Tak pernah hayat-hidup I duduk depan-depan bila pergi tengok show kat Istana Budaya ni. Ni 1st time I duduk 6 baris dari stage! Si Yna laa.....dia dok berkomunikasi dengan fan-fan JoZan dari Singapore. They're coming to see the show on the same day as us and they'll be sitting kat tempat duduk barisan D. Masa I booking ticket through ticket2U , yang tinggal cuma 1 seat kat hujung barisan E dan 1 lagi di barisan F , betul-betul belakang seat on row E. Yna nak jugak duduk dekat-dekat dengan group Singapore JoZannerz tu. OK lah....ikutkan. Tapi,,,,,,surprisingly , best jugak duduk depan.....the view from my seat was superb.

I love Lawak Ke Der season 1. Hilarious. All act was funny. Somehow or rather , I can't say the same about Lawak Ke Der 2. Tak de act Datin-datin Seekers. Tak de act Achai & Mael Lambong. Totally different act all together. Lawak tu memang laa lawak tapi rasa 'kosong' sikit......

Malam yang I pergi tu Nabil tak de......sepatutnya he's the MC but that nite diganti dengan Douglas Lim , a comedian that I like so much. I suka Douglas sebab he's fast dan seorang comedian yang bijak. He did a good job with his daring jokes about the Malaysian police....hehehe! Tapi rasanya nanti bila keluar kat ASTRO mesti bukan act yang Douglas jadi host laa kot....

Harith Iskander.........OMG! He was the bomb! Kelakar to the max! I totally enjoyed his act. Intelligent jokes yet funny. 

I laughed the hardest at jokes thrown by Douglas & Harith that nite. Yna too was laughing hysterically to jokes by both of them. To me , they stole the show.

After the show,,,,,,took the opportunity to get an autograph from Harun Salim Bachik & Afdlin Shauki. Douglas Lim & Harith Iskander tak nampak kelibat pun........tak de pun team-team yang jual merchandize diaorang :-(

Haaaa........I have no choice but to buy T-shirt JoZan for Yna. Bila dah beli t-shirt baru dapat masuk ke ruang khas untuk bergambar dengan JoZan. Nice.....Zizan wore the white T , Yna wore the red T & Johan wore the black T. You can see that my daughter was the happiest that nite. I'm so happy to see her happy , wish that I can do more for her.......I will , Insya'Allah.

            
 Kes gatal tangan edit gambar.....

Kes sama seperti di atas...hehehe!

                            
Hmmmm........tengok laa berkilau muka si Yna. After so long asyik dok berchatting via FB & Twitter.....dapat jugak si Yna bertemu muka dengan Kak Rin dia , another Jozannerz die-hard fan from Singapore. Yna was also delighted to learn that Johan's wife Ozlynn Watie remembered me....huhuhu! Ozlynn said she grew-up watching my work , wow! Honoured.




A note for me : In Malaysia , ada yang lagi tinggi dari best. It's best giler. Then atas best giler ada lagi tinggi....It's best giler babi sial - Douglas Lim *hahahaha!.....sengal!*




Photos copyrighted to VOCALWEALTH NETWORKS. Unless expressed permission has been granted by Miss Rima Rashidi, you may not copy any images from this site. Using images from this site without permission is prohibited.

6 comments:

  1. wowww....bestnya...lepas ni teringin pulak nak tengok Yna terguling2 meratap tangis nak ajak mak dia tengok Tilawah Al-Quran peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa..

    p/s: nanti datang la peguambela tak bertauliah datang melahar...tapi...ADA AKU KESAHHHHH???

    ReplyDelete
  2. tak sbr nk tunggu kuar kt astro... mmg nampak sgt ke hepian kt wajah Yna... :)

    ReplyDelete
  3. Aduhai kenapa ada yg komen mcmtu. Kak Rima sabarlah, jgn layan org macamni. Ramai lagi yang niat baik2 masa baca cerita kat sini.

    ReplyDelete
  4. encik/cik/puan anonymous,

    ko ckp ada kau kesahhhhh! tapi yg ko sooooo kesah sesangat pasal kehidupan rima ni kenapa hah! get a life lah sicko!

    ReplyDelete
  5. kalau ko tak kisah.. kamii lagiiiii tak kisahhh! agaknye ko ni ponen bapuk tak laku kott tu yg mnyebuk kat sini tkder kejer. boooo!

    sori kak rima, over pulak harini hihihi :)

    ReplyDelete
  6. Cikgu, Yna nampak dah kuruslah. seronok la dia dpt bertemu jugak dgn mereka tu semua ya. hehehe :)

    ReplyDelete